Strmec ostvario rekordnu pobjedu protiv Rugvice Save i preuzeo 1. mjesto

0
Komunalac add

5. KOLO VNL ISTOK PRVENSTVO 2022./23.

U 5. kolu došlo je do nove promjene na vrhu tablice što samo dokazuje da će ova sezona biti zanimljiva u borbi za naslov. Isto tako postignuto je rekordnih 48 pogodaka, što iznosi 8 golova po utakmici. Poslije 5. odigranog kola na 1. mjestu nalazi se Strmec koji je ostvario rekordnu pobjedu protiv Rugvice Save. Uzletu Strmca na tron pomogao je Vrbovec koji je porazio Žabnicu na domaćem terenu. Dugo Selo je zabilježilo trijumf protiv Kloštra. U ljepotici kola u golijadi domaća Lonja pretrpjela je poraz od Zeline. Sloga je minimalno slavila na gostovanju u Rakovcu. Dubrava zabilježila prvi jesensku pobjedu protiv Donje Zeline. U idućem 6. kolu igraju se derbiji: Vrbovec – Strmec, Sloga – Dugo Selo i Zelina – Žabnica, poslije kojih će se sigurno drugačije krojiti nova tablica.

Raspucali se napadači Strmca, a u domaćoj topovskoj paljbi teško su nastradali veterani iz Rugvice. Strijelci za Strmec bili su: Zdravko Nizek (6., 15. i 50.), Anto Katić (17, 24 i 65), Ivica Havojić (35 i 42), Ivan Labudović (46 i53), Dario Kranjec (27), Damir Mahnet (60), i Matija Tuković (75). Počasni zgoditak za goste zabio je Igor Ištvanić u 75. minuti pa utakmica Strmec – Rugvica Sava završila rezultatom 13:1. Najzaposleniji bio je sudac Kristijan Kršak koji je imao pune ruke posla s pisanjem strijelaca. Ovom pobjedom Strmec je na najbolji način istaknuo kandidaturu i za sam vrh. Naime, ubojiti tandem Nizek – Katić nemilice tresu mreže, a i novo pojačanje Ivan Labudović, ali i drugi su dodatno doprinijeli igračkoj stabilnosti veterana iz Bedenice.

U derbiju kola između prvoplasirane Žabnice i trećeplasiranog Vrbovca sve je bilo riješeno u samom početku utakmice. Ivan Hribar je šokirao domaćina već u 2. minuti, a Drago Papa u 5.minuti povećao vodstvo Vrbovca. Marinko Jurić je u 21. minuti postigao zgoditak i odškrinuo vrata nade domaćina da nije sve izgubljeno. Međutim, najbolji igrač utakmice, Drago Papa je ponovo pokopao sve nade domaćina, zabivši golove u 27. i 58. minuti te otklonio bilo kakve dvojbe glede pitanja pobjednika. Hrvoje Lončarić je svojim dojučerašnjim suigračima zatresao mrežu u 50. minuti pa utakmice završila zasluženom pobjedom Vrbovca protiv Žabnice 5:1. Ovim porazom Žabnica je izgubila prvo mjesto na tablici, a Vrbovec se pozicionirao na drugom mjestu iza Strmca. Vrbovec je nakon 5. kola jedina momčad koja još nije izgubila niti boda.

Veterani Lonje nisu se dobro niti zagrijali, a već u imali u 12. minuti tri gola zaostatka. Hil Nokaj je u 3. minuti doveo Zelinu u vodstvo. Potom je Antonio Stojanović dodatno šokirao domaćina u 9. i 12. minuti za veliko vodstvo gostiju 3:0. Filip Oroz je u 15. minuti smanjio gostujuće vodstvo. Međutim, Hil Nokaj se ponovo upisao u strijelce u 27. minuti. Domaćin je ponovo zabio gol u 34. minuti preko Igora Delića pa je prvo poluvrijeme između Lonje i Zeline završilo rezultatom 2:4. I početkom drugog poluvremena Zelinčani postižu pogodak i to ponovo protiv Hila Nokaja u 43. minuti. Ubrzo potom Igor Delić u 49. minuti trese gostujuću mrežu i ponovo vraća neizvjesnost utakmice. U dramatičnoj završnici domaćin vrši pritisak dok gosti prijete opasnim kontranapadima. Kako domaći napadači nisu uspjeli realizirati svoje prilike sijevnuo je gostujući kontranapad u 75. minuti kojeg je okončao najbolji igrač utakmice Hil Nokaj svojim četvrtim golom, a šestim za Zelinu. U golijadi utakmica je završila zasluženom prvom jesenskom pobjedom Zeline protiv Lonje 6:4. Kako su Zelinačni prebrodili sve strahove, strepnje i bojazni glede obilnog uroda zelinske kraljevine, sada su maksimalno fokusirani na nogometnu igru i počinje njihov pohod u branju bodova.

Napadački tandem Velibor Vujić – Filip Višić je najzaslužniji za pobjedu Dugog Sela protiv gostiju iz Kloštra Ivanića. Filip Višić je postigao dva gola u prvom poluvremenu u 15. i 39. minuti, a u drugom poluvremenu zabio je Velibor Vujić u 47., 50., 58. i 70. minuti. Za goste bili su strijelci Vilson Tomaj u 52. minuti i Tvrtko Ćosić u 65. minuti koji su samo ublažili poraz pa je utakmica završila zasluženom pobjedom Dugog Sela 6:2. Veterani Dugog Sela igraju pragmatični nogomet, koliko im treba za pobjedu, jer snagu čuvaju za derbije u kojima će se odlučivati o jesenskom prvaku.

Dubravci su tek u 5. kolu osjetili slast prve jesenske pobjede za koju su se morali dobrano pomučiti. Ivan Turk je u 9. minuti pogodio mrežu gostiju iz Donje Zeline. Početkom drugog poluvremena u 44. minuti, Tomislav Pušeljić je bio strijelac za goste. Međutim, Davor Ferberuš je ponovo doveo Dubravu u vodstvo 46. minuti nakon čega je počeo pad u igri gostiju. Dubravci su potom zabijali golove u 62. minuti preko Ivan Turka, te preko Zorana Krivana u 65. minuti i Ivana Leboša u 67. minuti. Ivica Vidak je u 70. minuti zabio gol i samo ublažio poraz. Utakmica između Dubrave i Donje Zeline je na kraju završila zasluženom pobjedom 5:2. Nikako da krene veteranima Donje Zeline u ovom prvenstvu koji su još uvijek bez boda.

Iako dvojac Dalibor Žertuš i Vjekoslav Pleteš nisu bili strijelci, sva tri boda iz Rakovca su ipak otputovala u Križ. No, nisu Rakovačni odigrali lošu utakmicu, ali kad ne realiziraš svoje prigode teško je do pozitivnog rezultata. Dalibor Milanović je doveo domaćina u vodstvo u 42. minuti. Međutim, domaće slavlje bilo je kratkog vijeka. Zoran Vorel je izjednačio rezultat u 46. minuti, a minutu kasnije Damir Sokolić novim gostujućim pogotkom preokrenuo rezultat u korist Sloge koja je na kraju pobijedila Rakovec rezultatom 2:1.

U četvrtom kolu bila je slobodna Milka Trnina.

Poredak: 1. Strmec 13, 2. Vrbovec 12, 3. Dugo Selo 10, 4. Žabnica 10, 5. Sloga 10, 6. Lonja

6, 7. Milka Trnina 6, 8. Kloštar 6. 9. Dubrava 4, 10. Zelina 3, 11. Rugvica Sava 3, 12.

Rakovec 1, 13. Donja Zelina 0.

Strijelci:

13 Vujić Velibor (NK Dugo Selo)

7 Horvatić Siniša (NK Žabnica)

5 Jurić Marinko (NK Žabnica), Katić Anto (NK Strmec), Nizek Zdravko (NK Strmec) i Višić

Filip (NK Dugo Selo)

4 Funtak Danijel (NK Žabnica), Nokaj Hil (NK Zelina), Papa Drago (NK Vrbovec), TurkIvan (NK Dubrava) i Žertuš Dalibor (NK Sloga Križ)

3 Borovčak Tomislav (NK Vrbovec), Mikovčić Mario (NK Lonja), Pleteš Vjekoslav (NKSloga Križ), Vitez Tin (NK Milka Trnina) i Vrcić Mato (NK Lonja)

2 Delić Igor (NK Lonja), Devčić Dino, (NK Milka Trnina), Dujmić Nikola (NK Vrbovec), Ferberuš Davor (1 KU) (NK Dubrava), Havojić Ivica (NK Strmec), Kobaš Ivan (NKVrbovec), Kovačić Sandi (NK Dubrava), Kranjec Dario (NK Strmec), Labudović Ivan (NKStrmec), Liber Renato (1 KU) (NK Kloštar), Lončarić Hrvoje (NK Vrbovec), Mahnet Damir(NK Strmec), Mahnet Dražen (NK Strmec), Mazur Darko (NK Kloštar), Milanović Dalibor(NK Rakovec), Muretić Ivica (NK Lonja), Salopek Ivica (NK Lonja), Stojanović Antonio(NK Zelina), Tomičić Mario (NK Dugo Selo), Tuković Matija (NK Strmec), Vidak Ivica (1KU) (NK Donja Zelina) i Vorel Zoran (NK Sloga Križ)

1 Badenić Mario (NK Vrbovec), Bradić Tihomir (NK Dubrava), Burec Tomislav (NKVrbovec), Ćosić Tvrtko (NK Kloštar), Grgić Tomislav (NK Dubrava), Horvatinović Damir

(NK Lonja), Hribar Ivan (NK Vrbovec), Husnjak Mario (NK Žabnica), Ištvanić Igor (NKRugvica Sava), Ivoš Ivan (1 KU) (NK Sloga Križ), Kalinski Branko (NK Rakovec), Kiš Ivan(NK Dugo Selo), Kralj Josip (NK Lonja), Krapec Darko (NK Dugo Selo), Krivan Zoran (NKDubrava), Leboš Ivan (NK Dubrava), Magdić Marko (NK Sloga Križ) Maksimović Branko(NK Lonja), Maksimović Igor (NK Lonja), Oroz Filip (NK Lonja), Pušeljić Tomislav (NKDonja Zelina), Renić Stipe (NK Kloštar), Rumenčić Nevenko (NK Rugvica Sava), SekulićIgor (NK Rugvica Sava), Sokolić Damir (NK Sloga Križ), Stojčević Borivoj (NK MilkaTrnina), Strinavić Damir (NK Rugvica Sava), Tomaj Vilson (NK Kloštar), Trcak Tomislav(NK Strmec) i Trcak Dražen (NK Strmec).

 

Zdenko Brezarić

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime