Stožer CZ Grada Vrbovca: Poštujte i dalje fizičku distancu!

0
pixabay.com
Komunalac add

Jučer su u Hrvatskoj zabilježene samo dvije novozaražene osobe, dok u Zagrebačkoj županiji više od dvadeset dana zaredom nema novozaraženih. Unatoč dobrim epidemiološkim prilikama, Stožer civilne zaštite Grada Vrbovca apelira na građane da i dalje poštuju preporuke o održavanju fizičke distance i izbjegavanju većih okupljanja.

Nakon popuštanja mjera krenule su svete potvrde i krizme u vjerskim objektima, ponovno se održavaju skupština po udrugama s povećanim okupljanjem osoba, ponekad i više od trenutno dozvoljenog ( do 40 osoba). Primjećujemo da su se građani opustili, zato apeliramo da se i dalje  pridržavaju propisanih mjera i socijalne distance, a naročito kod privatnih obiteljskih okupljanja – ističe načelnik Stožera Ivica Strnščak.

Stožer Grada Vrbovca još uvijek za stranke radi svakim radnim danom od 8 do 12 sati te je na raspolaganju Nacionalnom stožeru u kontroli provođenja mjera.

Inače, prošlo je 70 dana od aktiviranja našeg lokalnog stožera i rada na sprječavanju širenja bolesti uz aktivno sudjelovanje gradske i lokalne samouprave. Iz Stožera poručuju kako se većina građana pridružavala svih uputa što je na kraju rezultiralo samo jednom zaraženom osobom na vrbovečkom području.

Stožer je u proteklom razdoblju primio 2500 zahtjeva za propusnicama, odobreno je 2146 zahtjeva. U suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa svakodnevno su obilazili naše potrebite sugrađane i dostavljali pomoć te podijelili više od 5000 komada zaštitne opreme.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime