Stoljeće ručnog sata za Noć muzeja u Vrbovcu

0
Komunalac add

Noć muzeja slavi jubilarnih 15 godina, a upravo su velike obljetnice hrvatskih muzeja tema kojom će je obilježiti ove godine muzeji diljem zemlje, otvarajući posjetiteljima svoja vrata sutra u večernjim satima.

U Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta u 18 sati bit će otvorena izložba Stoljeće ručnog sata autorice Vesne Lovrić Plantić iz zagrebačkog Muzeja za umjetnost i obrt.

Autorica ističe da zbirka satova Muzeja za umjetnost i obrt broji više od 1000 komada od čega je oko 250 ručnih satova te dodaje kako se danas, unatoč mobitelima koji su postali mjerači vremene i još puno toga drugoga, satovi još uvijek kupuju i nose. “Danas je ručni sat postao statusni simbol par excellence među poslovnim ljudima, vrhunskim sportašima i političarima, a žene ga često nose kao nakit – ističe autorica u katalogu izložbe koja će biti otvorena do 28. veljače 2020. godine.

Uz stalni postav muzejske zbirke u dvorcu Patačić, svakog punog sata posjetitelji će moći uživati u zvucima klavira u izvedbi učenika i profesora Glazbenog odjela 2. osnovne škole Vrbovec.  „Noć muzeja“ u Vrbovcu završit će projekcijom filma „Male žene“. Ulaz na sva događanja je besplatan.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime