Stjepan Kožić ide po još jedan mandat na čelu županije

0
Komunalac add

Aktualni župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, predsjednik stranke Stjepan Kožić – nezavisna lista (SKNL), najavio je danas u Velikoj Gorici svoju kandidaturu za još jedan mandat župana. Kožića podržava i HDZ, čija su dva člana – Damir Tomljenović iz Vrbovca i Ervin Kolarec iz Velike Gorice, kandidati za zamjenike župana. – Šesti puta za redom izlazim pred žitelje Zagrebačke županije, ne s brzim rješenjima i obećanjima, već s realiziranim projektima i vizijom budućega razvoja – poručio je Kožić.

Govoreći o obnovi nakon lanjskih potresa rekao je da da je Županija već osigurala potrebna sredstva za obnovu u skladu sa zakonom o obnovi nakon zagrebačkog potresa i da je već sanirala većinu oštećenja na školama i zdravstvenim objektima. Za obnovu nakon petrinjskog potresa oformila je i poseban Odsjek za obnovu koji pomaže vlasnicima oštećenih objekata kod prijave štete i podnošenja zahtjeva za obnovu.

Podsjetio je i da je Županija odmah po izbijanju pandemije koronavirusa podržala zdravstveni sustav s gotovo 5 milijuna kuna, a s rekordnim bespovratnim potporama (u 2020. iznosile su 13,7 milijuna kuna) podržala je i poduzetnike. Kožić je prokomentirao i ideju da se sjedište županije preseli u Veliku Goricu. – Županija već odavno nije samo u Zagrebu, već u svakom našem gradu ima ispostave županijskih odjela i većina naših djelatnika radi upravo po našim gradovima i općinama. O svemu treba raspravljati, ali na kraju o tome trebaju odlučiti sami stanovnici na referendumu, ako za to bude potrebe – rekao je Kožić.

Željko Turk, predsjednik ŽO HDZ-a Zagrebačke županije, i nositelj liste HDZ-a na predstojećim izborima za Skupštinu Zagrebačke županije rekao je da nije slučajnost što je Zagrebačka županija danas jedna od najrazvijenijih županija u RH. -To je rezultat višegodišnjeg dobrog upravljanja Županijom, suradnje između državne, regionalne i lokalne vlasti, koja najbolje poznaje potrebe svojih sugrađana. Hrvatska demokratska zajednica zalagat će se za njen ravnomjeran razvoj i još veći standard svih žitelja Zagrebačke županije – rekao je Turk.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime