Stigle žute kante za plastiku

0
Komunalac add

Na odlagalište otpada Beljavine stiglo je ukupno 4.200 žutih kanti za plastiku te 79 kontejnera za staklo, plastiku i biootpad ukupne vrijednosti 806.545 kuna. Od toga je 85 posto financirano iz EU sredstava. Grad Vrbovec će izdvojiti 120.981 kunu, a ostalih 685 tisuća kuna su iz EU sredstava.

Kante bi stanovnicima trebale biti podijeljene kroz nekoliko mjeseci. To će nam smanjiti godišnje troškove. Najprije smo davali 60 tisuća kuna godišnje za vreće. Sada nam je ukupni godišnji trošak za žute vreće 35 tisuća kuna. S ovim kantama taj ćemo trošak izbjeći. Bit će lakši utovar, ali i građanima će biti lakše držati taj otpad. Osim kanti, stiglo je još i 79 kontejnera za staklo, papir i plastiku. Sretni smo što nam je projekt prošao i što smo to dobili – rekao je direktor Komunalca Vrbovec Mato Jelić.

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj rekao je da su kante čekali dvije godine. – Najvažnije je to da su napokon stigle. Kante će biti podijeljene našim građanima čim se riješi papirologija s fondom, što bi moglo potrajati par mjeseci. U svakom slučaju, tijekom ljeta bi te kante trebale stići u sva naša kućanstva i zamijeniti vreće. Na taj će se način uštedjeti novac i građanima i Komunalcu – istaknuo je Kralj.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime