Stigla nova vatrogasna oprema u DVD Vrbovec

0
Komunalac add

DVD Vrbovec je sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije za zamjenu vatrogasne opreme koja je oštećena tijekom uklanjanja posljedica od potresa u Sisačko – moslavačkoj županiji nabavio novu vatrogasnu opremu. U prostorijama DVD-a sada se nalazi oprema vrijedna 469.474,92 kuna, odnosno 62.310,03 eura, a primopredaja vatrogasne opreme održana je jučer.

Uz članove DVD-a Vrbovec primopredaji je nazočio i predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek te zamjenik gradonačelnika Grada Vrbovca Marko Belošević.

– Danas nam je posebno sretan dan. Konačno smo završili program nabave alata za spašavanje ljudi i imovine. Ovaj će nam višenamjenski alat pomoći kod prometnih nesreća, urušavanja objekata i sličnih situacija. Alat se sastoji od četiri hidraulične naprave, razupore, škara za rezanje, hidrauličnog cilindra te kombiniranog alata s kojim možemo i rezati i širiti materijal. Također smo dobili i tri zračna jastuka, baterije, crijevo za zrak. Nabavljen je i automobil koji će služiti za tehničke intervencije. To će sve skupa koristiti DVD-u Vrbovec koji će biti drugi tim uz DVD Celine, a koji su prvi tim za pomoć unesrećenima. U slučaju prometnih nesreća moći ćemo se odazvati i pomoći. Naravno, voljeli bismo da toga bude uistinu što manje i da ova oprema više služi vježbama nego za stvarne situacije – rekao je predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime