Stigla nova oprema za odvojeno prikupljanje otpada

0
Komunalac add

M.K.

Komunalac Vrbovec idući tjedan kreće u podjelu nove opreme za odvojeno prikupljanje otpada.  Građani Vrbovca, Gradeca i Preseke, prema dosadašnjem rasporedu odvoza komunalnog otpada, dobit će kante za papir i karton zapremine 120 litara, te žute vreće od 120 litara za odlaganje otpadne plastike, plastične ambalaže i plastičnih vrećica, dok će stanovnicima užeg centra Vrbovca i Gradeca biti podijeljeni komposteri.

U planu je i čipiranje postojećih kanti, dio posla kojeg će djelatnici Komunalca obavljati prilikom sakupljanja komunalnog otpada.

Poduzeću je cilj, kaže direktor Dražen Sudinec, opremiti tri kamiona s vagama, kako bi sustav što bolje funkcionirao.

  • Ono što je bitno još za istaknuti, ljudi se boje novih cijena. Iskreno, još ne znam kako ćemo formirati cijenu jer uredba, koju je ministarstvo trebalo donijeti, prema mojim saznanjima još nije  objavljena. Naša je namjera, a  i gradonačelnika,  da cijenu ne dižemo. Godinama je sektor komunalnog otpada bio pola milijuna i više u minusu, a pokrivao se protuzakonito iz drugih djelatnosti. Mi smo odlučili u 2014. i sada u 2015. doći u situaciju da bi sve djelatnosti same za sebe trebale biti na pozitivnoj nuli. Ne mislimo tu nešto zarađivati, nego jednostavno pokriti trošak i funkcionirati onako kako se treba raditi. Mislim da će cijena ili ostati ista, a namjera nam je da to nešto i smanjimo, ističe Sudinec.

Plan tvrtke je u mjesec dana imati četiri prolaska kamiona, u kojima će dva biti za miješani otpad, jedan za papir, a jedan za plastiku.  U svrhu novonastalih troškova i izbjegavanja povećanja cijena Komunalac će, najavljuje Sudinec, morati ukinuti  postojeće zelene otoke. Dodaje kako će vjerojatno ostati kontejneri za staklo, koje nije predviđeno za sakupljanje kod kuće, dok bi u samom centru grada, gdje je gustoća naseljenosti nešto veća, ostali i kontejneri za papir.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime