Stanovnici Zagrebačke županije poštuju mjere i najmanje od svih posjećuju parkove

0
Komunalac add

Google je objavio globalni izvještaj o kretanju građana uslijed pandemije koronavirusa “COVID-19 Community Mobility Report” za 131 zemlju svijeta pa tako i Hrvatsku, odnosno većinu županija.

Google je iskoristio korisničke podatke onih koji su na svojim mobitelima imali uključene usluge praćenja lokacije te su imali aktiviran Google račun.

Uspoređeni su podaci od 3.1 do 6.2. 2020. u vrijeme kada nije bilo restriktivnih mjera s podacima od 16. 02. do 29. 03 2020.

Prema spomenutim podacima stanovnici Zagrebačke županije najbolje se pridržavaju propisanih mjera kada je u pitanju odlazak u parkove gdje ih je 64 posto manje nego inače, piše na službenoj stranici Zagrebaček županije.

Za 85 posto ih je manje u  restoranima i kafićima, 59 posto manje u trgovinama s namirnicama i ljekarnama. Njih 72 posto manje koristi javni prijevoz, 53 posto ih je manje na radnim mjesta, a 15 posto više u svojim domovima.

Na razini RH pokazatelji govore  kako je 82 posto manje ljudi u restoranima, kafićima, kinima, 57 posto manje u trgovinama s namirnicama i ljekarnama, 45 posto manje u parkovima, 74 posto manje u javnom prijevozu, 50 posto manje na svom radnom mjestu ali ih je 15 posto više u svojim domovima.

Više o svemu pogledajte  ovdje.

Izvor: Zagrebačka županija

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime