Srednjoškolci ponovno međunarodno aktivni

0
Komunalac add

M.K.

Srednja škola Vrbovec i ove godine nastavlja aktivno sudjelovati u mogućnostima programa Erasmus+. Podsjetimo, ovaj program  za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport za razdoblje 2014. – 2020. godine pokrenula je Europska unija s ciljem poboljšanje vještina i zapošljivosti, te modernizacije obrazovanja, osposobljavanja i zapošljavanja mladih.

Učenici vrbovečke srednje, u programu zanimanja mesar, prošle su godine tako kroz ovaj program dva tjedna proveli na stručnoj praksi u Danish Meat Trade Collegeu.

Ove godine škola se uključila u projekt Food and teenagers. U njemu sudjeluje ukupno 175 učenika u dobi 12, 14 i 16 godina i to 75 Talijana, te po 50 Nijemaca i Hrvata. Glavni cilj projekta je razvijanje svijesti o potrebi zdrave prehrane u svakodnevnom životu analizom vlastitih prehrambenih navika i usporedbom s prehrambenim navikama vršnjaka iz drugih zemalja, a sekundarni cilj je poboljšati vještine korištenja ICT alata.

Kako je projekt vezan uz sadržaje koji se obrađuju kroz nastavu biologije u 3. razredu gimnazije te u 1. razredu ekonomske, vrbovečka škola u njega je uključila učenike 1.g i 3.b razreda.

Kruna projekta bit će zajednička prezentacija rezultata koja bi krajem travnja trebala biti dostupna preko eTwinning portala, jedne od aktivnosti Erasmusa, koja služi nastavnicima i njihovim učenicima za upoznavanje i suradnju s kolegama iz europskih škola.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime