Srednja škola Vrbovec ima najbolju profesoricu

0
Komunalac add

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ove je godine nagradilo najbolje odgojno-obrazovne djelatnike u školskoj godini 2019./2020.  Njih 504 dobilo je novčanu nagradu u iznosu od 10.000 kuna bruto. Zbog epidemioloških okolnosti, ove je godine dodjela nagrade održana online, a među najboljim nastavnicima je i prof. njemačkog jezika u Srednjoj školi Vrbovec Ivana Valjak-Ilić.  –Kao svoje uspjehe predložila sam udžbenike koje sam pisala proteklih godina, a prošle su godine ugledali svjetlo dana. Održala sam predavanja na međunarodnim konferencijama, na županijskog razini. Članica sam Državnog povjerenstva za nagrade njemačkoga jezika i snimala sam video lekcije za vrijeme nastave na daljinu, tako da sam i tu pokazala primjere dobre prakse – naglašava prof. Valjak-Ilić.

Upravo je uspješno održavanje nastave na daljinu ove godine uvršten kao dodatan kriterij izvrsnosti. To su bili novi izazovi na koje je trebalo odgovoriti brzo. –Odlučila sam okušati se u novim stvarima, u digitalnoj pripremi materijala na nekoj novoj razini. Čula sam se s kolegama iz cijele Hrvatske koji predaju njemački jezik i mislim da nas je sve to povezalo na nekoj novoj razini, ali ipak ne bi voljela da se ponovi – ističe profesorica te dodaje kako ništa ne može zamijeniti nastavu u učionici. –Ove smo godine bogatiji za jedno veliko iskustvo. Nastava u učionici ipak ima neke svoje nove specifičnosti, no rad u razredu je najugodniji i što god da se dogodi tu sam ipak na svom terenu i to je najbolji dio mog posla – priča prof. Valjak-Ilić koja u Srednjoj školi Vrbovec radi dvije godine.

Prije dolaska u Vrbovec radila sam deset godina u Osnovnoj školi Dubrava i vrlo sam zahvalna kolektivu te škole na velikoj podršci u mom radu. Različiti su izazovi rada s osnovnoškolcima i srednjoškolcima, no na kraju mislim da s učenicima treba ostvariti kontakt i osluškivati njihove potrebe. Dobar nastavnik stalno ispituje kako se približiti svojim učenicima. Tu imamo i veliku podršku ravnateljice Mirjane Pušić. Ono što se meni pokazalo kao dobitak sa svim uzrastima je humor, s kojim se može ublažiti svaka situacija. Smijeh se nikako ne smije zanemariti – ističe profesorica Valjak-Ilić, koja je vrlo zadovoljna svojom novom radnom sredinom.

Učenici Srednje škole Vrbovec su zaista susretljivi i spremni na suradnju i užitak mi je gledati kako napreduju. Škola je sigurno mjesto za naše učenike i opremljeni smo stručnim kadrom, praktična nastava se održava bez problema i mislim da smo jedna zaista kvalitetna škola koja svojoj zajednici može doista puno pružiti – naglašava prof. Valjak-Ilić.

Cijeli razgovor s profesoricom Ivanom Valjak-Ilić poslušajte u našoj emisiji Petkom u 16 na 94,5 mHz.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime