Srednja škola Vrbovec domaćin je Županijske smotre učeničkih zadruga

0
Komunalac add

Učenička zadruga Vida Srednje škole Vrbovec domaćin je Županijske smotre učeničkih zadruga koja se održava danas u sportskoj dvorani srednje škole. Na smotri sudjeluju 23 zadruge, od njih ukupno 42 koliko ih je registrirano u osnovnim i srednjim školama na području županije.

U ime domaćina Grada Vrbovca, zadovoljstvo viđenim na smotri izrazio je gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj koji je istaknuo važnost sudjelovanja mladih u kreativnom radu. – Živimo u vremenu kada je djecu teško maknuti od ekrana i potaknuti na kreativan rad, lijepo je vidjeti djecu koja nešto rade i stvaraju i žele postići više, vjerujem da će se svaki sat proveden na ovakvima aktivnostima djeci duplo vratiti u kasnijem životu i da će se njihov trud isplatiti – rekao je Kralj.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec rekao je da je Zagrebačka županija u 2024. godini osigurala više od 23 tisuća eura za učeničke zadruge. – Prepoznajemo njihovu kreativnost i inovativnost, oni njeguju duh zajedništva i poduzetništva, čuvaju običaje našega kraja i tradiciju te imaju punu podršku Županije koja svake godine povećava sredstva za rad naših zadruga – naglasio je Kolarec.

Zadrugare je pozdravila i ravnateljica Srednje škole Vrbovec Dubravka Borko. – Čestitam svim zadrugarima i njihovim mentorima na zalaganju i trudu koji su uložili da bi nam se danas ovdje predstavili, drago mi je da vas možemo ugostiti u našoj školi. Srednja škola Vrbovec jedina je srednja škola na području našeg grada. Povijest srednjeg školstva seže još od 1962. godine, a danas školu pohađa 477 učenika koji se školuju u obrazovnom programu opće gimnazije i četiri programa strukovnog obrazovanja – istaknula je Borko.

U sklopu Srednje škole Vrbovec djeluje Učenička zadruga Vida čija je voditeljica profesorica Marijana Radić. – Naša učenička zadruga djeluje od 2021. godine. Imamo mlade, kreativne, sposobne učenike koji su uključeni u rad zadruge, koji se kreativno izražavaju i pokazuje svoje praktične sposobnosti. Učenici koriste i znanja marketinga i poduzetništva, tako da u svim zanimanjima koje imamo u školi svi su učenici članovi naše zadruge – naglasila je Radić.

Gosti županijske smotre u Vrbovcu danas su i Hrvati iz Karaševa iz Rumunjske, koji su kako je poručila voditeljica delegacije Ana Filko, oduševljeni radovima mladih zadrugara i njihovim nastojanjima da sačuvaju našu posebnost i tradiciju. Zadrugare su pozdravili i tajnica podružnice Učeničkih zadruga Zagrebačke županije Darinka Balen i tajnica Hrvatskog saveza učeničkih zadruga Blanka Horvat. Na otvorenju smotre nastupio je Dječji zbor OŠ Marije Jurić Zagorke “Plavi mjesec”.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime