Sramotne scene nasilja u Dubravi

0
Photo: Igor Soban/PIXSELL
Komunalac add
  1. KOLO 1. ŽNL ISTOK PRVENSTVO 2021./22.

20. kolo 1. ŽNL Istok bit će zapamćeno zbog nasilnih slika u Dubravi nakon završetka utakmice između Dubrave i Rakovca, u kojoj je ljudski primitivizam nadvladao sportski kodeks ponašanja. Ostrna je na domaćem terenu otkinula bod lideru Meštrici u borbi za ostanak. Buna šokirala Kloštar i odnijela sva tri boda iz Kloštar Ivanića. U Banovu nikako da Ban Jelačić zaustavi domaću rasprodaju bodova. Lonja i Milka Trnina odigrali su utakmicu bez pobjednika. Desetkovani Gaj doživio je poraz u Turopolju, a Posavec svladao Dinamo Hidrel.

Pobjeda Dubrave u finišu utakmice protiv Rakovca ostala je u sjeni nasilja između dviju momčadi i publike nakon završetka utakmice. U Izvješću delegata Branka Kralja je konstatirano: „Po završetku utakmice došlo je do komešanja i međusobnog naguravanja između igrača i publike. Nakon intervencije redarske službe se smirila i stavila pod kontrolu.“ Međutim, ta konstatacija ne odgovara istini jer kolaju video snimke nemilih scena tučnjave kako igrača, tako i navijača i tko još zna koga jer je očito pala na ispitu redarska služba domaćina i cijela organizacija utakmice. Nakon ove utakmice ostala je velika sramota za sve koji su sudjelovali u tučnjavi. To je velika pljuska i sportskoj Dubravi i Nogometnom središtu Vrbovec jer su se poremetili sportski odnosi između nogometnih klubova Dubrave i Rakovca. To je istodobno postala i top tema ne samo nogometne/sportske javnosti na području NS Vrbovec već i cijelog Nogometnog saveza Zagrebačke županije. U Dubravu su na intervenciju stigli i djelatnici vrbovečke policije i medicinski tim hitne pomoći iz Vrbovca. Sve što se zbivalo nakon završetka utakmice u Dubravi je za svaku javnu osudu i sve što se događalo je tragično, žalosno, jadno, deprimirajuće i tužno jer se tako ne ponašaju pravi sportaši. Nakon ove utakmice sigurno će se vući repovi, ukoliko se na bilo koji način pokuša zataškati, bilo koji dio ove nogometne sramote.

U derbiju između Lonje i Milke Trnine domaćin je uložio puno želje za pobjedom u kojem su se oslabljeni gosti predstavili kao kvalitetna i solidna momčad. Od početka utakmice Lonja je preuzela igru i povela u 10. minuti. Ivan Tandara je snažno tukao s 25 m i neobranjivo uz pomoć vjetra pogodio u desni gornji kut nemoćnog Dejana Moguljaka. Gosti su izjednačili u 16. minuti jer je Silvio Stuparić postigao uz pomoć vjetra prekrasan zgoditak s 40 m u desni gornji kut nemoćnog Tome Bagarića. U drugom poluvremenu Lonja je zaigrala još agresivnije i u 55. minuti stvorila 100-postotnu priliku. Andrija Granić je nakon proboja po lijevoj strani dodao loptu Karlu Severcu koji s 10 m neometan tuče visoko iznad gostujućih vrata. Najbolja domaća šansa dogodila se u 73. minuti. Josip Tandara je ubacio loptu do Marija Simonovića koji je tukao s 5 m i promašio gostujuća vrata. Domaće promašaje gosti su mogli kazniti u 89. minuti. Goran Jurić je dodao loptu Ivanu Fešti koji je pucao s 5 m, Bagarić u padu obranio udarac, nakon čega se lopta odbila ponovo do Fešte koji je 4 m prebacio loptu iznad domaće prečke. Na kraju je utakmica završila i najrealnijim rezultatom 1:1.

Nogometaši Bana Jelačića nikako da prekinu lošu seriju domaćih rezultata. U Banovu je Vatrogasac pobijedio rezultatom 2:0. Najprije je Dražen Tararandek postigao autogol u 27. minuti, a Toni Štefner je u 57. minuti trasirao put prema gostujućem trijumfu pa su sva tri boda na kraju završila u Kobiliću.

Gaj je spao samo na devetoricu igrača koji su otputovali u Turoplje jer su neki igrači bili povrijeđeni, neki uvrijeđeni, neki nisu mogli nastupiti zbog poslovnih obveza, neki zbog obiteljskih razloga, a neki su imali žute kartone. Momčad Turopolja je u vodstvo doveo Jurica Jambrešić u 4. minuti, a Ivan Kos je povećao domaće vodstvo u 53. minuti. Ivan Kudoić je smanjio rezultat u 58. minuti. No, opet je Jambrešić zabio gol u tri minute kasnije. Utakmica prekinuta u 63 .minuti zbog ozljede trojice gostujućih igrača, te nisu više postojali uvjeti za nastavak igre, pa je utakmica završila pobjedom Turopolja protiv Gaja 3:1.

Ostali rezultati 20. kola: Ostrna – Meštrica 1:1, Posavec- Dinamo Hidrel 2:1 i Kloštar – Buna 0:1.

Poredak: 1. Meštrica 46,2. Vatrogasac 43, 3. Kloštar 43, 4. Dubrava 35, 5. Milka Trnina 31, 6. Turopolje 30, 7. Gaj 25, 8. Ban Jelačić 24, 9. Lonja 24, 10.Posavec 22, 11. Dinamo Hidrel 21, 12. Rakovec 17, 13. Buna17, 14. Ostrna14.

Strijelci:

18 Horvat Martin (5 KU) (NK Dubrava)

13 Britvec Ivan (NK Meštrica), Matković Damir (7 KU) (NK Vatrogasac (K)) i Uremović Saša (2 KU) (NK Ban Jelačić (B))

11 Galović Pavao (3 KU) (NK Meštrica) i Grgoić Ivica (2 KU) (NK Rakovec)

9 Jambrešić Jurica (NK Turopolje) i Kos Ivan (1 KU) (NK Turopolje)

8 Pagadur Karlo (1 KU) (NK Meštrica) i Vranek Ivan (1 KU) (NK Posavec)

7 GUEDES DOS SANTOS Pedro Henrique (NK Gaj), Košutić Krešimir (NK Meštrica), Kuten Anđelko (NK Gaj), Mihaljević Nikola (7 KU) (NK Milka Trnina), Milićević Jure (NK Kloštar) i Novak Marko (NK Vatrogasac (K))

6 Galović Tin (NK Ostrna), Huđber Robert (NK Buna), Krajinović Antonio (4 KU) (NK Posavec), Mučić Matija (NK Kloštar) i Nestić Matija (2 KU) (NK Ostrna)

5 Augustić Bruno (NK Meštrica), Čerkez Bojan (NK Gaj), Joveš Dejan (NK Posavec), Škrinjar Domagoj (NK Ban Jelačić (B)), Štefner Toni (NK Vatrogasac (K)) i Zorić Robert (NK Dinamo Hidrel)

4 Antunović Ivan (NK Vatrogasac (K)), Barišić Andrija (3 KU) (NK Lonja), Bradić Tihomir (NK Dubrava), Đuksi Filip (1 KU) (NK Dinamo Hidrel), Fešta Ivan (NK Milka Trnina), Horvat Karlo (NK Dubrava), Karlović Matej (2 KU) (NK Turopolje), Kosovec Tihomir (4 KU) (NK Gaj), Salaj Robert (NK Rakovec,) Šejić Andreas (NK Turopolje), Starčević Mislav (NK Dinamo Hidrel), Stuparić Silvio (1 KU) (NK Milka Trnina) i Žugaj Martin (NK Dinamo Hidrel)

3 Baček Luka (NK Rakovec), Bartolović Hrvoje (NK Meštrica), Breščaković Josip (1 KU) (NK Posavec), Ćehić Emanuel (NK Kloštar), Delija Matija (NK Lonja), Forgač Krešimir (NK Lonja), Fulir Marko (NK Dubrava), Gomerčić Mišel (NK Gaj), Hren Matej (NK Ban Jelačić (B)), Ivanković Dominik (NK Kloštar), Jaković Grgur (NK Ostrna), Lom Leonard (NK Milka Trnina), Maksimović Igor (NK Lonja), Malekinušić Filip (NK Milka Trnina), Medverec Hrvoje (NK Ban Jelačić (B)), Ramadani Valmar (NK Kloštar), Starčević Marijo (NK Buna), Šurmin Karlo (NK Gaj) i Topalović Marko (NK Dinamo Hidrel) itd.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime