Sportska tribina na nogometnom igralištu Lonje

0
Komunalac add

Drugi najstariji nogometni klub Lonja na području grada Vrbovca, osnovan 1960. godine, ove godine je na nogometnom igralištu u Lonjici izgradio natkrivenu tribinu za 100-tinjak gledatelja. To je zapravo druga izgrađena tribina koja se nalazi na teritoriju grada Vrbovca, uz već ranije izgrađeni Gradski stadion na kojem igra trećeligaš Vrbovec, koji je osnovan davne 1924. godine. Na području Nogometnog središta Vrbovec natkrivene tribine su ranije izgrađene još jedino u Dubravi i na igralištu Strmca u Bedenici.

Vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj je u povodu izgradnje tribina u Lonjici izjavio. –Svake godine pokušavamo pomoći svim našim klubovima. Osim Lonjice, gdje su radovi gotovi, uređuju se svlačionice i tribine i u Gaju. Kad je u pitanju treći naš klub – Banovo kod njih se stare svlačionice moraju rušiti, obnova nije isplativa pa je u tijeku projektiranje novog sportskog centra na Banovu. Svim našim klubovima želim uspješnu sezonu, kako mojoj Lonji tak i ostalima – rekao je Kralj.

Predsjednik NK Lonje Ivan Kralj je istaknuo. –Uz svesrdnu pomoć grada Vrbovca i gradonačelnika Kralja napravljene su tribine na nogometnom igralištu u Lonjici. Ideja o izradi tribina potiho se provlačila kroz misli navijača i članova Uprave već duže vrijeme. Krajem 2020. godine na inicijativu Tihomira Antolkovića započeti su razgovori s gradom Vrbovcem, vlasnikom nogometnog igrališta, oko ulaganja u izgradnju tribine. Grad Vrbovec i gradonačelnik Kralj prepoznali su u NK Lonji ambicioznog partnera i odlučili nam pomoći oko izgradnje dugo željene natkrivene tribine. Uzimajući u obzir prosječnu posjećenost utakmica našeg kluba, odlučili smo se za izgradnju natkrivene tribine za otprilike 120 gledatelja – rekao je Kralj te dodao. -Obzirom na dugogodišnje iskustvo u graditeljstvu, a i dovršen projekt tribine na igralištu sa umjetnom travom u Vrbovcu, zamolili smo voditelja veterana našeg kluba, Đuru Mičudu da se uključi u radove idejnog osmišljavanja, a kasnije i realizacije samog projekta. Naravno, Mičuda se uključio i bio prvi operativac projekta. Radove na samom gradilištu su izvodili igrači, članovi i simpatizeri Lonje. Najveće zasluge osim Đuri Mičudi pripadaju: Marku Solariću, Krešimiru Kralju, Marku Boršiću, Tihomiru Antolkoviću, Siniši Ivošu, Krešimiru Forgaču, Anti Topaloviću, Danijelu Solariću, Mladenu Horvatinoviću, Mirku Pastuoviću, Daliboru Branjušiću, Josipu i Ivanu Kralju. Nabrojeni ljudi imaju najviše radnih akcija, ali naravno i veliko hvala svim ostalim uključenim u projekt. Posebnu zahvalu iskazujemo Šumariji Vrbovec na doniranoj drvenoj građi te pilani Dušak iz Repinca na doniranju usluga piljenja drvene građe. Izgrađena tribina povećat će komfor posjetiteljima, a samim tim nadamo se da će se i broj posjetitelja na utakmicama našeg kluba i povećati – naglasio je Kralj.

Nogometne tribine nisu namijenjene samo za praćenje sportskih sadržaja od utakmica i nogometnih turnira, nego će poslužiti i za gledanje vatrogasnih i drugih manifestacija koje će se održavati na nogometnom igralištu Lonje. Tribine su podigle standard boravka na nogometnom igralištu, ali i doprinijele jačanju sportskog imidža Lonje, jer sada na utakmice mogu u puno većem broju dolaziti navijači i simpatizera kluba, neovisno o vremenskim prilikama. Dakako, ovaj zahtjevni projekt ne bi se mogao izgraditi bez potpore gradskih struktura, koje prepoznaju važnost sporta i sportske rekreacije u očuvanju opće zdravstvene sigurnosti na području grada Vrbovca. Izgradnja sportskih tribina u sklopu sportsko-rekreacijskog kompleksa NK Lonje gdje se nalazi nogometno i asfaltno igralište predstavlja veliki iskorak u društvenom i sportskom životu Lonjice.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime