Sportska priznanja i nagrade Nogometnog središta Vrbovec

0
Komunalac add

Oduvijek je nogomet bio i ostao najpopularniji, najvažniji i najeksponiraniji sport vrbovečkog područja koji će uskoro proslaviti stogodišnju tradiciju. U Dubravi se iduće godine slavi 100 godina igranja nogometa, a u Vrbovcu će se 2024. godine proslaviti stoljeće nogometnog sporta. Za dvije godine će i Nogometno središte Vrbovec obilježiti 50. obljetnicu neprekidnog rada, koje je i najstarije središte u istočnom dijelu Zagrebačke županije. Uz svečanu proslavu pola stoljeća rada NS Vrbovec, piše se monografija povijesti nogometnog sporta s područja bivše Općine Vrbovec u kojoj će biti obuhvaćeni klubovi i s teritorija nekadašnjih općina Križevci i Zelina, a koji su u 20. stoljeću igrali u Općinskoj nogometnoj ligi Vrbovec.

Do sada su nogometaši, sportske nade, treneri, sportski djelatnici i klubovi primali priznanja i nagrade od Općine/Grada Vrbovca, Gradske zajednice športskih udruga Vrbovec, Zajednica športskih saveza i udruga Zagrebačke županije, Zagrebačkog nogometnog saveza, Zagrebačke županije i Republike Hrvatske. Mnogi su nogometaši i sportski djelatnici ispisivali nogometnu povijest u klubovima na području NS Vrbovec, ali samo je mali broj od njih primio javna ili društvena priznanja.

Stoga bi bilo vrijeme da NS Vrbovec uoči svoje 50. obljetnice ustanovi i svoje sportske nagrade i priznanja koja bi se dodjeljivala najuspješnijim pojedincima i klubovima u znak priznanja za rezultate postignute u tekućoj godini. To bi ujedno bila i velika javna zahvala svim sportskim zanesenjacima i sportašima koji su svoj život posvetili nogometu i sportu općenito. Jer upravo bez takvih ljudi ne bi ni bilo sportskog razvoja u manjim mjestima, izgradnje nogometnih igrališta i sportskih objekata, organizacija turnira i inih sportsko-društvenih zbivanja.

Kategorije u kojima bi se nagrade dodjeljivale mogle bi biti slijedeće:

  1. dugogodišnji rad u sportu
  2. najuspješnija igračica
  3. najuspješniji igrač
  4. vrbovečko vatreno srce
  5. najuspješnija ženska momčad
  6. najuspješnija muška momčad
  7. najperspektivniji sportaš ili sportašica do 18 godina
  8. najuspješniji sportaš/sportašica u veteranskoj kategoriji
  9. najbolji trener
  10. najbolji trener mladeži
  11. sportski djelatnik za godišnje priznanje
  12. najbolji sudac
  13. osoba (pravna ili fizička) nagradu za fair play
  14. priznanja za obljetnice klubova
  15. posebno priznanje

Prijedloge za izbor najuspješnijih (nominaciju) u kategorijama davali bi nogometni klubovi i sportski djelatnici koji su članovi NS Vrbovec, ali i sportski novinari i osobe sportskog duha. Laureatima bi se nogometne nagrade i priznanja dodjeljivala na prigodnoj svečanosti na kojoj bi se okupili uglednici iz sportskog, političkog, društvenog i javnog života vrbovečkog kraja. Nema nikakve dvojbe da bi tradiciju dodjeljivanja nogometnih sportskih nagrada uzdigla razinu ugleda i renomea NS Vrbovec u NS Zagrebačke županije.

Shodno navedenome potrebno je donijeti Pravilnik o sportskim nagradama i priznanjima kojima se utvrđuju vrste nagrada ili priznanja, kriteriji i način predlaganja, kao i drugi uvjeti prilikom dodjele godišnjih nagrada i priznanja sportašima, sportskim djelatnicima, nogometnim klubovima, fizičkim ili pravnim osobama.

Iako najveći broj sportaša i sportskih djelatnika ne grade svoja životna sportska ostvarenja zbog nagrada, njihova dodjela je veliko priznanje društvene zajednice za njihov prepoznatljiv, altruistički, nesebični i požrtvovni rad. I na kraju nogometaši i nogometni djelatnici NS Vrbovec su sportski i neizostavni ambasadori Grada Vrbovca i općina Bedenica, Dubrava, Farkaševac, Gradec, Preseka i Rakovec.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime