Sportska izložba „Ususret 100. rođendanu NK Vrbovca“

0
Komunalac add

U okviru obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana, koje je potaknulo Gradska zajednica športskih udruga Vrbovec, NK Vrbovec je zajedno s GZŠU Vrbovec organizirao sportsku izložbu pod nazivom „Ususret 100. rođendanu NK Vrbovca“ u klupskom kafiću Offside na Gradskom stadionu. Na otvorenju izložbe bili su seniori, treneri Dražen Biškup i Igor Ratkajec, voditelj NŠ Vrbovec Željko Majcen, tajnik Tihomir Kosovec, klupska legenda Ante Klarić, članovi Uprave braća Branko i Darko Jendriš te navijači i simpatizeri kluba. Od gostiju bili su prisutni predsjednik Streljačkog društva PIK Vrbovec Robert Miković, predsjednik ŠRD Štuka iz Poljanskog Luga, Marijo Sabolić, tajnik Nogometnog središta Vrbovec.

Uvodno se nazočnima obratio tajnik Gradske zajednice športskih udruga Vrbovec, Stjepan Zdenko Brezarić zahvalivši se NK Vrbovcu što je prihvatio obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana i organizaciju sportske izložbe pod nazivom „Ususret 100. rođendanu NK Vrbovca“.

– To je ujedno i simbolična izložba kojom započinje priprema za veliku proslavu 100. obljetnice Vrbovca koja će se svečano obilježiti 2024. godine. Izložen je tek mali dio eksponata iz bogate sportske povijesti dva kluba i to Zrinskog osnovanog 1924. godine i PIK Vrbovca koji je prvi puta zabilježen 1940. godine pod imenom Sloga, a koji su 1972. godine izvršili ujedinjenje. Najveću zaslugu u očuvanju klupske arhive i dokumentacije imao je veliki vrbovečki sportski djelatnik Zvonimir Štanfel koji je stvarao povijest NK Vrbovca i NK PIK Vrbovca. Izražavam zahvalnost svima koji su na bilo koji način pomogli u razvoju najstarijeg vrbovečkog sportskog društva te posebno generaciji koja je u sezoni 2020./21. na čudesan način sačuvala trećeligaški status, predvođena trenerom Draženom Biškupom – rekao je Brezarić.

Predsjednik NK Vrbovca Mato Jelić naglasio je da je sportska izložba dio aktivnosti koje klub provodi na promidžbi nogometa te da je to tek mali znak zahvalnosti prijašnjim generacijama koje su tijekom ovih 98. godina stvarale povijest kluba koja obvezuje sadašnji naraštaj.

– Posebno bih apostrofirao značaj i ulogu u razvoju Vrbovca, klupske igračke i trenerske legende Ante Klarića i doprinos braće Branka i Darka Jendriša kao dugogodišnjih članova Uprave kluba. Vrbovec je renomirani hrvatski nogometni klub bogate tradicije s prepoznatljivom sportskom infrastrukturom, stadionom i izvrsnim uvjetima treniranja i igranja utakmica. Bez obzira na sve trenutne izazove klub okuplja veliki broj igrača, razvija nogometne potencijale i doprinosi ugledu vrbovečkog sporta – zaključio je Jelić.

Izložbu je otvorio vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj, pritom se pohvalio održavanje ovakvih izložbi te se zahvalio autoru izložbe Stjepanu Zdenku Brezariću.

– Sportske izložbe uvijek nas vraćaju u nostalgiju za negdašnjim vremenima kad se stvarala povijest kluba. Svaka generacija se suočavala sa svojim problemima i ostavljala nešto ostvarenoga u nasljeđe. Želim klubu još puno uspjeha na zelenom terenu i osvajanju pehara i da slike sadašnje generacije igrača budu na budućim izložbama te na promociji imena kluba na nogometnim natjecanjima – dodao je Kralj.

Na izložbi je predstavljen dio peharu, slika, monografija kluba iz 2004. godine autora Franje Simića, zastavice te sportska memorabilije iz klupske povijesti koja je započela 1924. godine. Među okupljenima na izložbi bilo je i onih koji su na slikama prepoznali svoje djedove, rodbinu i prijatelje. Sama izložba izazvala je među okupljenima puno pozitivnog ozračja, emocija, nostalgije i općenito jakih osjećaja čežnje za minulim vremenima nogometne mladosti. Izložba će tako podsjećati sve goste u klupskom kafiću Offside na prijašnja vrbovečka nogometna vremena i predstavljati stalni postav.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime