Sportska fešta Atletskog kluba Sveti Vid

0
Komunalac add

Atletski klub Sveti Vid nema problema s mlađim kategorijama sportašica i sportaša, za razliku od mnogih klubova, što je bilo vidljivo i na Večeri atletike koju je klub organizirao u vatrogasnom domu u Celinama. Naime, na atletskoj fešti okupilo se 200-tinjak članova kluba, roditelja, sportskih djelatnika te gostiju iz Vrbovca, Splita i Zagreba. Večer atletike okupila je mnoge osobe iz društveno-političkog, sportskog i javnog života Grada Vrbovca.

Predsjednik AK Sveti Vid Marijo Dautanec je u pozdravnom govoru naglasio kako su u klubu ponosni na postignute sportske rezultate koje ostvaraju atletičarke i atletičari od najmlađih dobnih kategorija pa do seniora i veterana.  – Isto tako smo ponosni što je naš Ivan Badalić izabran za najboljeg sportaša Grada Vrbovca u 2023. godini. Međutim, u postizanju svih tih sportskih rezultata nemjerljiva je pomoć roditelja kojima se u ime rukovodstva kluba neizmjerno zahvaljujem. Izuzetno veliku ulogu u ispisivanju naših sportskih uspjeha ima i naš trener Nenad Erega. Izgradili smo atletski tunel kojim smo stvorili uvjete za treniranje tijekom cijele godine. Veliku potporu u radu kluba pruža nam gradska vlast na čelu s gradonačelnikom Denisom Kraljem na čemu se zahvaljujemo, kao i na pomoći koju nam pruža TZG Vrbovec s direktoricom Jasnom Benedik. Na kraju se zahvaljujem svim sponzorima i donatorima koji pomažu rad našeg kluba i koji su prepoznali naše djelovanje, a tako pomažu i na promidžbi atletike – zaključio je Dautanec.

Josip Bešen je pročitao pjesmu koju je posvetio AK Sveti Vid, atletičarkama, atletičarima i čelništvu kluba. Dakako, Bešenova “atletska pjesma” izazvala je veliku pozornost, ali i radost kod svih članova AK Sveti Vid te je sada postala dijelom klupske povijesti, ali i vrbovečke sportske poezije. Time se Bešen svrstao uz bok pjesnicima koji su i sami bili sportaši poput Branka Borščaka, Pere Matića i Nenada Pavičića koji su svoje poetske inspiracije pronalazili pišući pjesme o vrbovečkom sportu.

Gradonačelnik Denis Kralj čestitao je AK Sveti Vid na svim sportskim rezultatima pri čemu je naglasio da je veliko zadovoljstvo vidjeti toliko mladih sportašica i sportaša koji marljivo i vrijedno treniraju. – Velika je to zasluga bračnog para Draženke i Marija Dautanca jer bez njih to ne bi bilo moguće. Grad Vrbovec je i do sada davao potporu pa će nastaviti i dalje pomagati u raznim projektima razvoja vrbovečke atletike – naglasio je Kralj.

Vladimir Gjurgjević je kratko naglasio da je ovakvo druženje nesvakidašnje, ali predivno sportsko događanje koje je okupilo veliki broj atletičara, roditelja i zaljubljenika u atletiku.     – AK Sveti Vid ima svijetlu budućnost jer radi s najmlađima koji su temelj svakog sportskog društva – zakljčio je.

Atletsko druženje proteklo je u pravom sportskom ozračju uz prigodnu večeru te susretima sportaša i sportskih djelatnika. Sve je bilo usmjereno na učvršćivanje prijateljskih sportskih veza i na popularizaciju kraljice sportova u Gradu Vrbovcu, u čemu je AK Sveti Vid u potpunosti uspio. Lijepo sportsko događanje, u spoju atletike, poezije i gastronomskih delicija, u kojem su svi uživali i doprinijeli afirmaciji statusa atletike u Vrbovca. A upravo je zahvaljujuću AK Sveti Vid i organizaciji međunarodnog mitinga Salix Sub Astra, Vrbovec postao prepoznatljiv na atletskoj karti Hrvatske.

Na atletskom druženju bili su između ostalih gradonačelnik Grada Vrbovca Denis Kralj, njegov zamjenik Marko Belošević, predsjednik Gradskog vijeća Grada Vrbovca Krunoslav Sohora, predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek, predsjednik Atletskih sudaca Grada Zagreba Vladimir Gjurgjević, atletski djelatnik Miroslav Gržan iz Zagreba, Ivan Geronimo Šerić iz splitskog ASK-a, direktorica Turističke zajednice Grada Vrbovca Jasna Benedik, gradski vijećnici te predstavnici sportskih klubova, udruga i ustanova s područja Vrbovca.

 

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime