Solarne elektrane postavljene na vrtić, školu i gradsku upravu

0
Komunalac add

Tijekom rujna završeno je postavljanje solarnih elektrana na krovove tri javne zgrade u Vrbovcu. Elektrane su dobile Osnovna škola Marije Jurić Zagorke (81,7 kW), centralni objekt Dječjeg vrtića Vrbovec (21,93 kW) i zgrada gradske uprave (27,6 kW).

Vrbovec je dobio tri vrijedne elektrane koje će nam značajno smanjiti režijske troškove, naglasio je gradonačelnik Denis Kralj. – Sve je to naše građane koštalo samo 15.000 eura. Ostalih 122.000 eura povukli smo prijavama na međunarodne i domaće fondove. Čestitke svima u gradskoj upravi i Razvojnoj agenciji grada Vrbovca koji su sudjelovali u pripremi projekta. Još smo jednom pokazali da znamo kaj radimo i da smo sposobni privući strani novac u naš grad – izjavio je Kralj.

 

Radi se o provedbi projekta ‘One Sun Connecting North and South’, koji je Gradu Vrbovcu odobren u sklopu programa Energija i klimatske promjene u okviru Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora (EGP) i Norveškog financijskog mehanizma (pojednostavljeno Norveški grant). Gradu Vrbovcu iz ‘norveškog fonda’ odobreno je 112.000 eura te je dodatnih 10.000 eura osigurano od Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova.

Prijavu na fondove odradila je REA Sjever – Regionalna energetska agencija. Prijava je obuhvaćala 18 partnera iz cijele Hrvatske i jednog partnera iz Norveške – ukupno 19 partnera: Grad Varaždin, Grad Koprivnica, Grad Križevci, Grad Ludbreg, Grad Vrbovec, Grad Hvar, Grad Đakovo, Grad Beli Manastir, Općina Ljubešćica, Općina Majur, Općina Virje, Općina Ferdinandovac, Općina Legrad, Općina Novigrad Podravski, Općina Đelekovec, Općina Vidovec, Geotehnički fakultet Varaždin i Sveučilište u Stavangeru, Norveška.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime