Snimanje milenijske fotografije u Sv. Ivanu Zelini

0
Komunalac add

Turistička zajednica Svetog Ivana Zeline u subotu, 24. kolovoza u Čegcima organizira snimanje milenijske fotografije. Fotografiju u obliku klopoteca snimit će poznati fotograf i snimatelj Šime Strikoman, a organizatori ističu kako im je cilj snimit najbučniju milenijsku fotografiju pa posjetitelje pozivaju da sa sobom ponesu drvene čegrtaljke, klepetaljke i slične zvučne naprave.

Milenijska fotografija snima se na dan Sv. Bartola, čime se dodatno obilježava vinarski običaj zelinskog kraja – Bartolovo. Želja organizatora je povezati vinske običaje postavljanja klopoteca koji tjeraju čvorke i nagovještavaju da se bliži berba.

Okupljanje je u 10 sati u Čegcima kako bi se ispunio prostor i formirao najljepši klopotec.

Za posjetitelje je preporučljivo da zbog kompozicije fotografije na snimanje dođu u bijelim majicama, osim ako nije riječ o članovima nekog Udruženja koje želi doći u svojim prepoznatljivim bojama. Prvih 200 koji se prijave na email tzg@zelina.hr dobiti će na poklon prigodnu bijelu majicu – poručili su iz zelinske Turističke zajednice. Za sve sudionike osigurana je okrepa u Lovačkom domu Čegci.

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime