Smjena Jaića, Herček novi predsjednik Vijeća

0
Komunalac add

Dejan Jaić više nije predsjednik Gradskog vijeća Grada Vrbovca. Tako je upravo odlučilo Vijeće, koje je s devet glasova podržalo njegovo razrješenje. Podsjetimo, zahtjev za razrješenje Jaića na mjestu predsjednika Vijeća stigao je nakon njegovog prelaska iz HSS-a u stranku Bandić Milan 365. U službenom obrazloženju vijećnika koji su zatražili smjenu stoji kako je predsjednik Gradskog vijeća Grada Vrbovca Dejan Jaić prelaskom iz jedne političke stranke u drugu, koja se nije ni kandidirala na izborima, izgubio njihovu potporu na mjestu predsjednika Vijeća.

Njegovu smjenu podržali su vijećnici SDP-a, HSS-a, Laburista te tri nezavisna vijećnika Darko Dananić, Hrvoje Herček i Stjepan Tvorić.

Dejan Jaić zahvalio se svim vijećnicima na dosadašnjoj suradnji te još jednom naglasio kako je postojalo i drugačije riješenje. – Moje napuštanje HSS-a rezultata je neslaganja s današnjom politikom te stranke, međutim ponosan sam na 22 godine provedene u HSS-u.

Novi predsjednik vrbovečkog Gradskog vijeća je nezavisni vijećnik Hrvoje Herček. Njegovo imenovanje podržalo je devet vijećnika, dok je osam bilo suzdržano.

– Svoju ulogu predsjednika Vijeća vidim kao poveznicu između vladajuće izvršne vlasti i oporbe s ciljem ujedinjenja vrbovečkih snaga za razvoj grada i bolji život građana – rekao je Herček.

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime