Smiju li OPG-ovci sami sebi izdavati propusnice?

0
Komunalac add

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva dala je pojašnjenje o načinu izdavanja propusnica za poljoprivrednike.

Kome je potrebna?

Propusnica koju izdaju službenici Ministarstva poljoprivrede, Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva nije potrebna poljoprivrednim proizvođačima koji ne napuštaju mjesto prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

Odgovorne osobe u pravnoj osobi koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom (trgovačka društva, obrti, zadruge) izdaju objavljenu Propusnicu Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske za svoje zaposlenike. Primjer te propusnice potražite i ovdje.

Obiteljska poljoprivredna gospodarstava koja su u registru poreznih obveznika i imaju prihod veći od 80.500,00 kuna smatraju se poslovnim subjektima te imaju pravo izdati Propusnicu Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske ovjerenu pečatom i potpisom vlasnika sebi, članovima i zaposlenicima (ako ih imaju) na OPG-u.

Ministarstvo poljoprivrede izdaje propusnic nositeljima i članovima OPG-a koji nemaju zaposlene osobe na OPG-u i OPG-ima koji nisu u registru poreznih obveznika 

Zahtjev za izdavanje Propusnice dostupan je na linku:

https://www.savjetodavna.hr/propusnice/

Osobe koje nisu nositelji niti članovi OPG-a ne mogu dobiti Propusnicu po osnovi obavljanja poljoprivrednih radova, izuzev pčelara koji su u evidenciji pčelara Hrvatskog pčelarskog saveza i posjednika domaćih životinja koji su upisani u Registar farmi.

Građanima Republike Hrvatske za obavljanje poljoprivrednih aktivnosti na poljoprivrednim resursima koji se nalaze izvan teritorija RH, službenici Ministarstva poljoprivrede ne izdaju Propusnice. U tim slučajevima potrebno se obratiti Stožerima civilne zaštite i Ravnateljstvu policije.

Sve do sada izdane Propusnice su važeće. Ne treba ponovno podnositi Zahtjev.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime