Slobodno kretanje na području Vrbovca i okolnih općina

0
Komunalac add

Grad Vrbovec i okolne općine (Općina Dubrava, Općina Farkaševac, Općina Gradec, Općina Preseka i Općina Rakovec) potpisali su sporazum kojim se građanima s tih područja omogućava nesmetano kretanje unutar Vrbovca i navedenih općina. Od danas za navedena područja ne trebaju propusnice.

Sporazum je sklopljen na temelju dopune Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, kojom je “mjesto prebivališta ili stalnog boravka definirano kao mjesto prebivališta, odnosno mjesto boravišta kako je definirano Zakonom o prebivalištu (Narodne novine br. 144/12 i 158/13), i/ili administrativno područje više jedinica lokalne samouprave koje su prostorno povezane u jedinstvenu cjelinu i koje pripadaju istom geografskom području i dijele zajedničke rizike, kada su zaključile Sporazum o zajedničkom obavljanju poslova civilne zaštite.”

Međutim Stožer civilne zaštite Grada Vrbovca građane i dalje poziva da što više ostanu u svojim domovima te da u dućane i ljekarne odlaze samo kada je to zaista nužno. Sporazum o zajedničkom koordiniranju aktivnosti civilne zaštite u vezi kretanja stanovnika sklopljen je kako bi se građanima olakšalo kretanje, ali u Stožera napominju kako su i dalje na snazi stroge mjere zaštite od širenja koronavirusa COVID 19.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime