Sloboda najugodnije iznenađenje u jesenskom dijelu II. ŽNL Istok

0
Komunalac add

Prije početka novog prvenstva 2021./22. u II. ŽNL Istok kao glavni favoriti slovili su Brcko iz Brckovljana i Graničar iz Tučenika. Brcko je opravdano ulogu favorita jer je u dosadašnjih 6 utakmica ostvario svih šest pobjeda i osvojio 18 bodova uz gol razliku 24:5. Graničar se trenutno nalazi na 3. mjestu s 5 bodova zaostatka od lidera Brcka. Doduše u određenim krugovima bilo je spominjanje i Zvekovca kao mogućeg favorita, ali nitko nije pridavao važnost Slobodi iz Gradeca koja se nakon 6. kola nalazi na 2. mjestu s tri boda manje od vodećeg Brcka. Nogometaši iz Gradeca imaju trenutno najbolji napad lige koji je zabio 26 golova, a primili 8 zgoditka, koji su zabilježili 5 pobjeda i jednom doživjeli poraz. Definitivno, Sloboda je najugodnije iznenađenje u dosadašnjem tijeku prvenstva, uz momčad Mladosti iz Brezina koja se nalazi na 4. mjestu. Ove jeseni je na trenersku klupu sjeo Alan Habuzin koji je najavio da će Sloboda igrati puno značajniju ulogu i da će mnogima pomrsiti račune. Međutim, Sloboda je napravila puno više od toga, pa se sada s puno respekta gleda na nju, a Gradec nakon dužeg vremena postaje neosvojiva domaća tvrđava. Do kraja jesenskog dijela Sloboda još igra sa Žabnicom, Graničarom i Donjom Zelinom.

U povodu pozitivnog rezultatskog uzleta Slobode, kontaktiran je trener Alan Habuzin koji je prodrmao gradečku sredinu i nakon par godina povratio pobjednički mentalitet i zajedništvo u seniorsku momčad.

Uoči prvenstva ste najavili pomak u rezultatskom smislu i konsolidaciju seniorske momčadi Slobode. Kako ste uspjeli u tome jer ste najugodnije iznenađenje u jesenskom dijelu?

Prije svega moram napomenuti da sam došao u jednu ambicioznu sredinu sa bogatom nogometnom tradicijom u klub koji ima iza sebe nogometnu povijest. Evo uživam, nadam se da imam maksimalno povjerenje svih u klubu počevši od Uprave pa preko igrača pa do navijača, a kad je tako onda sam vrlo motiviran i željan rada i pobjeda. Ukratko uživam.

Uoči početka prvenstva sam najavio pomak u svemu, a najviše u rezultatima. Kako sam uspio? Pa Sloboda je uvijek imala odlične ekipe i uvijek je bila neugodan suparnik za sve, da ne kažem favorit. Vrlo jednostavno, sve je u disciplini, radu i treningu. No, imam privilegiju da imam odličnu i jako mladu ekipu kojoj je prosjek 19,4 godina. Recimo, Patrik Vrbnjak moj golman ima 17 godina, mali Rajtar Marko 16, Tommy Žeger 18, Toni Vodopija 19, Mateo Petrak 18 itd. Veliko iskustvo i liderstvo imam u braći Blažinović koji vode momke na terenu jer su kapetan i dokapetan. U cijelu ekipu imam veliko povjerenje, dajem im maksimalno poštovanje, a oni mi to vraćaju u većini slučajeva pobjedama.

E, da moram spomenuti i Tomislava Mudrića, koji je moja desna ruka i koji sa svojim iskustvom donosi smirenost i sigurnost kao predstavnik kluba. Takvog čovjeka imati uz sebe je neprocjenjivo. Uživam u svakom treningu i utakmici. Bit ćemo još bolji jer u zimi dolaze dva velika pojačanja. Neka imena ostanu tajna.

Tko su glavni nositelji igre u Vašoj momčadi?

Kao što sam rekao nositelji igre u mojem timu su 18 igrača u zapisniku, a veliki autoritet i podrška mladim dečkima su Andrija i Ivan Blažinović.

Ima li Uprava ambicije da se uključi u borbu za naslov?

Uprava radi odličan, fenomenalan i težak posao. Sada smo osvijetlili 1/3 igrališta da se možemo u četiri zadnja kola maksimalno pripremiti i poslati poruku da je Sloboda ovdje i da ako nam se pruži prilika da je nećemo propustiti. Ova Uprava daje maksimalnu podršku ekipi jer su i oni mladi, ambiciozni i željni afirmacije. Samo tako se može naprijed. Da Uprava nema ambicije da se uključimo ili borimo za naslov već ove sezone, a u idućoj sigurno, ja ne bih dolazio jer u početku je bio izazov, a sada svakim danom rastemo i čekamo. Uglavnom poruka je poslana. Isto tako Uprava radi na pojačanjima za zimski prijelazni rok.

Tko su po Vašem mišljenju glavni favoriti za osvajanje jesenske titule?

Mi smo imali već jedan derbi s Brckom u Gradecu i izgubili 2:4. Brcko je odlična ekipa, no nikako bolja od nas, ali iskusnija definitivno. Tu je Tučenik moj bivši klub i graničari će uvijek imati posebno mjesto u mojem srcu, no učinit ću sve da ih pobijedimo. Veoma dragi i sposobni ljudi. Dakle Brcko i Tučenik su favoriti, a mi ih pratimo u stopu i čekamo priliku. I još jedna bitna stvar. Tu je Zvekovac, opet moj bivši klub. U Zvekovcu bude selekcija za titulu. Tko želi biti prvi morat će pobijediti u Zvekovcu. Vrlo jednostavno.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime