Sljedeći tjedan isplata prve rate potpora poljoprivrednicima

0
Foto: pixabay
Komunalac add

Ministarstvo poljoprivrede najavilo je da u srijedu, 16. veljače 2022. godine započinje isplata prve rate izravnih plaćanja i IAKS mjera ruralnog razvoja poljoprivrednicima u ukupnom iznosu od gotovo 2,1 milijardi kuna. Bit će isplaćena sredstva obračunata po površini poljoprivrednog zemljišta i to za osnovno, zeleno i preraspodijeljeno plaćanje te za mlade poljoprivrednike.

U prvoj rati isplatit će se i proizvodno vezane potpore za krave u proizvodnji mlijeka, krave dojilje, tov junadi, ovce i koze te potpore male vrijednosti za duhan, maslinovo ulje te očuvanje izvornih i zaštićenih kultivara. Također, će biti isplaćena potpora za IAKS mjere ruralnog razvoja –  Potpora područjima s prirodnim ograničenjima ili ostalim posebnim ograničenjima (Mjera 13).

U ožujku i travnju započinje isplata potpora poljoprivrednicima za Poljoprivredu, okoliš i klimatske promjene (Mjera 10), Dobrobit životinja (Mjera 14) te Ekološki uzgoj (Mjera 11). U završnom dijelu odobravanja isplate slijedi isplata preostalih potpora te poravnanje računa za sve potpore te će kroz poravnanje biti isplaćeno oko 400 milijuna kuna.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime