Slaven Belupo i Bjelovar pobjednici 9. turnira “Pikolo” u Vrbovcu

0
Komunalac add

Deveto izdanje vrbovečkog tradicionalnog turnira prstića i limača “Pikolo” proteklo je u nadmetanju ekipa iz renomiranih hrvatskih klubova iz Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke i Zagrebačke županije.

Trinaest ekipa u konkurenciji prstića bilo je razvrstano u 3 skupine. U 1. skupini bili su: Križevci, Vrbovec, Naftaš Ivanić (Ivanić-Grad) i Dubrava, u 2. skupini: Dugo Selo, Mladost (Ždralovi), Starigrad, Slaven Belupo II (Koprivnica) i u 3. skupini: Slaven Belupo, Samobor, Zelina (Sveti Ivan Zelina), Kašina i Vrbovec II.  Rezultati četvrtfinalnih utakmica: Križevci – Zelina 1:2, Samobor – Zelina 3:4, Slaven Belupo- Mladost 3:1 i Starigrad –  Vrbovec 2:1. U polufinalu su postignuti slijedeći rezultati: Zelina – Dugo Selo 0:3 i Slaven Belupo – Starigrad 5:2. U borbi za treće mjesto između Starigrada i Zeline utakmica je završila 1:1. Boljim izvođenjem sedmeraca prstići Starigrada su rezultatom 3:1 osvojili 3. mjesto. Pobjeda u finalu pripala je ekipi Slavena Belupa čiji su prstići pobijedili vršnjake iz Dugog Sela rezultatom 3:2. Za najboljeg igrača proglašen je Stjepan Tratnjak, a najbolji strijelac je Jakov Palčić, oboje iz Slaven Belupa, dok je najbolji vratar iz ekipe Starigrad, Noah Polak. Dubrava je primila pehar za fair play.

U konkurenciji limača natjecalo se 16 ekipa raspoređenih u 4 skupine. Skupina A: Brcko (Brckovljani), Križevci II, Kašina i Vrbovec II, B skupina: Graničar (Đurđevac), Vrbovec, Zelina, Ban Jelačić (Banovo), C skupina: Dugo Selo, Bjelovar, Samobor i Rakovec i D skupina: Križevci, Mladost (Ždralovi), Naftaš Ivanić (Ivanić-Grad) i Zrinski (Farkaševac Samoborski).

U četrfinalu su postignuti sljedeći rezultati: Kašina – Dugo Selo 0:2, Graničar – Križevci 2:0, Brcko – Bjelovar 0:2 i Vrbovec – Naftaš Ivanić 1:0. Rezultati polufinalnih utakmica: Dugo Selo – Graničar 0:2 i Bjelovar – Vrbovec 2:0. U borbi za treće mjesto pobjeda je pripala Vrbovcu protiv Dugog Sela 4:0. Finalna utakmica između Bjelovara i Graničara u regularnom dijelu je završila rezultatom 1:1. Limači Bjelovara bili su precizniji kod izvođenja sedmeraca 2:0 i osvojili su 1. mjesto. Epitet najboljeg igrača turnira ponijela je Ema Čikvar iz Graničara, najbolji vratar je Filip Dinjar, koji je između ostaloga obranio u finalu i dva sedmerca. Najbolji strijelac je Jan Krašić iz Vrbovca. Nagrada fair play je dodijeljena ekipi Rakovca.

Sportski program uveličale su vrbovečke mažoretkinje plesnim koreografijama. Sve u svemu jedna lijepa i izvrsno provedena organizacija 9. nogometnog turnira Pikola od strane trenera, članova i simpatizera NK Vrbovca. Turnir je tijekom vikenda pohodilo nekoliko stotina gledatelja i roditelja koji su mogli uživati u dječjem nogometu i susretljivosti domaćina.

Zdenko Brezarić

 

 

 

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime