Skupština Zajednice udruga uzgajivača njemačkih ovčara Hrvatske u Vrbovcu

0
Komunalac add

Zajednica udruga uzgajivača njemačkih ovčara Hrvatske održala je izvještajnu skupštinu 19. veljače u restoranu Marija u Vrbovcu. Na skupštini su bili nazočni delegati nekoliko društava: Udruge ljubitelja njemačkih ovčara Drava iz Varaždina (Tomislav Vrček, Zvonimir Šopar),Splita (Ivan Goluža, Stipe Matić), Bjelovara ( Niko Ćurak, Živko Slijepčević), Zagreba,(Mario Milić, Srećko Kukić, Marijo Benci, Martin Vuger), Križevaca (Kruno Valušek, GoranGole), uzgajivača iz Osječko-baranjske županije (Josip Novak, Damir Jovanović), Zagrebačke županije (Robert Korotaj, Dalibor Sule), Arminiusa iz Koprivnice (Andreja Kuzmić, Miroslav Kuzmić) i Rijeke (Boris Krizman, Ervin Ban, Josip Radošević).

Od ukupno 33 delegata s pravom glasa na skupštini je bio nazočan 21 delegat pa su sve odluke bile pravovaljane. Na skupštini je bio prisutan kao gost Kliček Zdravko, koji je ujedno ipovjerenik za radnu kinologiju. Skupštinu je vodilo radno predsjedništvo u sastavu Miroslav Kuzmić, Goran Gole i Niko Ćurak.

Predsjednik ZUUNJOH-a Miroslav Kuzmić je podnio izvješće Izvršnog odbora i  Izvješće ofinancijskom poslovanju za 2022. godinu. Uslijedila su izvješća Povjerenika radne kinologije Zdravka Kličeka, glavnog voditelja uzgoja Marija Milića, Stegovne komisije Živka Sljepčevića i Nadzornog odbora Srećka Kukića (pročitao Zvonko Rumenjak). Sva izvješća su bila jednoglasno prihvaćena.

Predsjednik Miroslav Kuzmić je podnio Plan rada za 2023. godinu u kojem je pojasnio da suformulari za plan manifestacija  na vrijeme poslani svim udrugama, te da su sve manifestacije prihvaćene te takve poslane na odobrenje Hrvatskom kinološkom savezu. Također je svenazočne obavijestio da će od sljedeće godine Plan manifestacija radne kinologije raditipovjerenik Kliček dok će Izvršni odbor zajednice voditi brigu o manifestacijama izložbi kerunga, uzgojnih dozvola i testa naravi. Plan za godinu 2023. godinu bio je jednoglasno prihvaćen.

Pod točkom razno u diskusiji su sudjelovali Miroslav Kuzmić, Zvonko Rumenjak, Josip Novak i Damir Jovanić koja je bila usmjerena na bolju organizaciju manifestacija, prijavamaza izložbe, organiziranja testova naravi, kao i o poboljšanjima u radu ZUUNJOH-a.

Tako je na trenutak Vrbovec bio središte okupljanja zaljubljenika iz raznih dijelova Hrvatske u pasminu njemački ovčar i općenito u kinologiju.

Predsjednik Miroslav Kuzmić je na kraju napomenuo kako su hrvatski uzgajivači njemačkih ovčara održali skupštinu u Vrbovcu već nekoliko puta iz razloga jer je Vrbovčanin i član zajednice Branko Jakšić bio i ostao uvijek dobar domaćin. – Ujedno nakon stanke od nekoliko godina u subotu 22. travnja 2023. godine u Gradecu održat će se Glavna uzgojna izložba Hrvatske koju sude dva eminentna suca iz Njemačke. Isti ti suci su delegirani i određeni da sude ove godine Svjetsko prvenstvo njemačkih ovčara u Njemačkoj. Program sadrži od testa napada i obrane koju moraju proći svi psi prijavljeni u razred radnih gdje će nam vlasnici pasa pokazati kako su njihovi psi školovani. Pomagači u radu tj. markiranti bit će naš član Danko Horvat iz Čakovca i Marco Hinz iz Njemačke – rekao je Kuzmić.

Marco je ujedno i jedan od markiranata koji će sudjelovati u radu na Svjetskom prvenstvu. Očekuju se izlagači iz cijele Hrvatske te susjednih zemalja iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Mađarske, Italije, Njemačke itd. U Gradecu će se okupiti najljepši njemački ovčari iz ovog dijela Evrope. Svi koji se žele bolje upoznati s najpopularnijom pasminom pasa nasvijetu, subota 22. travnja Gradec je obvezna destinacija.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime