Skupština Streljačkog društva PIK Vrbovec usvojila novi Statut

0
Komunalac add

Streljačko društvo PIK Vrbovec u subotu je održalo redovnu izvještajnu Skupštinu, u prostoriji Šahovskog kluba PIK Vrbovec na Gradskom stadionu. Na skupštini je bio nazočan i tajnik Gradske zajednice športskih udruga Vrbovec Stjepan Zdenko Brezarić. Skupštinom je predsjedavalo radno predsjedništvo u sastavu Robert Miković, Nikolina Kornet i Rihard Miković.

Skupštinari su jednoglasno usvojili novi Statut koji je usklađen s novim Zakonom o sportu (NN 141/22). Jednoglasno je bio prihvaćen i Financijski plan za 2024. godinu u iznosu od 4.350,00 eura i Plan rada za 2024. godinu. Na rashodovnoj strani predviđeni su troškovi: pripremnog dijela za natjecanje, ligaškog natjecanja, turnirskih natjecanja, registracije natjecatelja, kotizacije, liječničkih pregleda, organizacije sportskih manifestacija značajnih za Grad Vrbovec i Zagrebačku županiju, nabavku sportske opreme, održavanja streljane te ostale društvene izdatke. U kalendaru natjecanja u 2024. godini navedena su natjecanja na županijskoj i državnoj razini te sudjelovanje na raznim streljačkim turnirima. Predviđeno je da se pored seniora i veterana, SD PIK Vrbovec u natjecanje uključi i s mlađim kategorijama. Jedan od fokusa društvenog rada u 2024. godini je okupljanje mlađe skupine strijelaca i formiranje ekipe za natjecanje. Naglašeno je intenziviranje međusobne suradnje sa vrbovečkim osnovnim školama i sa Srednjom školom Vrbovec. Kroz suradnju se želi postići da učenici koji su iskazali interes prema streljaštvu svoju daljnju sportsku afirmaciju potraže i ostvare kao strijelci SD PIK Vrbovec.

Nikolina Kornet je na Visokom učilištu u Zagrebu uspješno završila teoretsku i praktičnu nastavu i nakon položenih propisanih ispita stekla zvanje trenerica streljaštva. Ujedno je postala i sutkinja sa „E” licencom za pušku i pištolj. Promocija i dodjela diplome bit će sredinom prosinca 2023. godine, a sudačka licenca se obnavlja propisanim ispitima i dižu redom na višu razinu prema „A” licenci. SD PIK Vrbovec je kroz svoje djelovanje obrazovao nekoliko strijelaca i dodijeljeno im je zvanje instruktor streljaštva i zvanje trener streljaštva. Na Skupštini je bila inicirana aktivnost prikupljanja građe o povijesti streljaštva na vrbovečkom području, te da se potom u idućem razdoblju napiše i monografija što je podržao i tajnik GZŠU Vrbovec. Sjednica Skupštine „SD PIK Vrbovec” je protekla u poticajnoj i konstruktivnoj atmosferi te usmjerena na dobrobit i razvoj streljaštva na području Grada Vrbovca.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime