Skupština Lovačkog društva Fazan Lonjica

0
Komunalac add

Članovi Lovačkog društva Fazan nedavno su održali skupštinu na kojoj je izglasan statut društva usklađen s novim zakonskim propisima. Na Skupštini je jasno iskazana aktivna briga za uzgoj i zaštitu divljači te očuvanje okoliša, što i jest glavna zadaća lovaca.

Inače, društvo gospodari lovištem na površini od 3200 hektara na zapadnom području Vrbovca, na kojem se nalazi niz lovno-tehničkih objekata. Glavna lovna divljač su srne, zečevi i fazani. Predsjednik LD “Fazan” Ivan Gereci također je naglasio kako su u posljednje vrijeme zabilježene pojave nove divljači na ovim prostore, kao npr. čagalj koji čini veliku štetu s obzirom da spada u predatore.

Članovi ovog lovačkog društva sudjeluju i u pojedinačnim i grupnim natjecanjima u disciplini lovačkog trapa u gađanju letećih meta te osvajaju brojna odličja. Na nedavno održanom natjecanju lovnog ureda Vrbovec osvojili su i prijelazni pehar koji je prešao u trajno vlasništvo društva nakon niza od tri uzastopna prva mjesta u protekle tri sezone. To je najveći grupni uspjeh društva u lovnom streljaštvu i jedini takav slučaj zabilježen u ovom kraju. Strijelci koji su sudjelovali u tri sezone u osvajanju prijelaznog pehara su: Slavko Antolković, Ivan Forgač, Dragutin Pek, Stjepan Habeš, Ivan i Branko Rakiževec, Ivan Svilić i Milan Jagatić.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime