Školsko natjecanje u “Čitanju naglas” okupilo ljubitelje knjige i čitanja

0
Komunalac add

U školskoj knjižnici OŠ Krunoslava Kutena u srijedu su se okupili ljubitelji knjige i čitanja. Održano je školsko natjecanje u „Čitanju naglas“ koje je organizirala školska knjižničarka Snježana Posavec Turniški. Inicijatori natjecanja su Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak.

Mentori su na natjecanje prijavili 24 učenika. Učenici su se natjecali u 2 kategorije; mlađoj i starijoj.

U mlađoj kategoriji natjecali su se učenici 3., 4. i 5. razreda, a u starijoj kategoriji učenici 6., 7. i 8. razreda.  Svaki učenik je predstavljao knjigu po vlastitom izboru primjerenu uzrastu. Za nastup je svaki učenik imao 5 minuta vremena. U prve dvije minute svaki učenik je usmeno izlagao svoj odabir ( zašto je odabrao baš tu knjigu ). Ostale tri minute bile su predviđene za izražajno čitanje naglas. Ocjenjivačko prosudbeno povjerenstvo ocjenjivalo je: kreativnost uvodnog dijela, jasnoću i razgovjetnost, izražajnost u nastupu, primjerenost teksta uzrastu i sveukupni dojam.

Po jedan učenik iz svake kategorije odlazi na gradsko, odnosno županijsko natjecanje koje će se održati 25. listopada 2023. godine u Knjižnici Ante Starčevića, na Odjelu za djecu i mladež u Zagrebu.

U mlađoj kategoriji pobjednik u čitanju naglas je Noa Borjan, mentorica je: Božica Matak.

U starijoj kategoriji pobjednica u čitanju naglas je Ines Mušak, mentorica je: Dinka Mudri.

Svi sudionici školskog natjecanja, kao i njihovi mentori dobivaju zahvalnice, a najuspješniji i priznanja.

 

Tekst: Snježana Posavec Turniški

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime