Škola u Rakovcu dobila 3D printer, računala i knjige

0
Komunalac add

Općina Rakovec je za početak nove školske godine nabavila dva dodatna računala i 3D printer za učenike osmogodišnje škole u Rakovcu.

Podsjetimo, prošle je godine udžbenike za sve osnovnoškolce nabavila Zagrebačka županija, dok je nabavu udžbenika ove godine preuzela država. Zagrebačka županija ove je godine financirala radne bilježnice za sve osnovnoškolce, a Općina Rakovec mape za likovni i druge materijale.

Također Općina je nabavila i novih 75 knjiga za školsku knjižnicu, nakon što je 2017. godine već donirala 216 knjiga (kako bi gradivo lektire bilo što dostupnije učenicima i u školskoj knjižnici). Načelnica Općine Rakovec Brankica Benc istaknula je kako škola u Rakovcu, uz pametnu i informatičku učionicu, robotiku i sada 3D printer, već ima nadstandard obrazovanja, s naglaskom na STEM pristup učenju. – Cilj je pružiti „jednakije“ mogućnosti učenicima, osiguravajući im dostupnost znanosti i tehnologija. Ovime učenici već na početku svog obrazovanja dobivaju alate za usvajanje novih znanja. Takvo spajanje teorije i praktičnog iskustva, izuzetno važnog za budućnost cijele zajednice, daje im bolje prilike u ostvarenju osobnih afiniteta i boljeg života, a stečenim znanjem mogućnost realizacije većeg dohotka upravo ovdje u domovini, u Općini Rakovec, dok će ih dostupnost knjiga obogatiti kao osobe – rekla je načelnica.

Ove dobre vijesti stižu uoči važne obljetnice. Naime, škola u Rakovcu 27. rujna obilježava svoju 160. obljetnicu. – Na temeljima duge tradicije školstva u Rakovcu, sigurnim koracima, puno ispred drugih, naša škola kreće se u budućnost – zaključila je Brankica Benc.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime