“Škola na Trećem” – danas počinje emitiranje nastavnog programa na daljinu

0
Foto: pxhere
Komunalac add

Svi učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole od danas nastavu prate od kuće putem HRT-a. U “Školi na Trećem” uz nastavu hrvatskog i stranog jezika, matematike i prirode, predviđen je veliki i mali odmor tijekom kojih će se emitirati edukativni dokumentarni filmovi, ali i nastava glazbenog, likovnog i tijelesnog, navode na HRT-u.

Nastava će pratiti kurikulume, odnosno programe nastavnih predmeta u nižim razredima osnovne škole, a koristiti će se otvoreni obrazovni materijali, materijali obrazovnog i školskog programa HRT-a, kao i materijali izrađeni posebno za tu priliku. Program će poticati učenike na samostalan i kreativan rad, a u suradnji sa svojim učiteljima razredne nastave produbljivati će se i proširivati ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda.

Posebno zanimljivo je održavanje tjelesne i zdravstvene kulture, jer će učenicima u izvođenju vježbi pomagati vrhunski hrvatski sportaši. Tako su Borna Ćorić, Ana Konjuh, Stjepan Božić, Valent Sinković, Marijo Možnik i brojni drugi sportaši snimili sekvence i blokove vježbi iz različitih sportova pa će tako u stankama između učenja na Trećem, učenici vježbati sa svojim uzorima.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime