Sjednica vrbovečkog Gradskog vijeća

0
Komunalac add

Prisegnula nova vijećnica, izvješće o kriminalitetu, imenovan novi potpredsjednik Vijeća, odluka o nerazvrstanim cestama, izvješća Komunalca i RAG-a, …

 

Vijećnici vrbovečkog Gradskog vijeća sinoć su održali sjednicu, na kojoj su raspravljali o 19 točaka dnevnog reda. Nakon Aktualnog sata, prisegnula je i nova vijećnica, Martina Petrak iz Vrbovečkog Pavlovca, jer je zamrzavanje mandata zatražio SDP-ov Vlado Mesnik, koji je sada član Skupštine Zagrebačke županije.

Sjednica je zatim nastavljena Izvješćem o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira te druge prekršajne problematike za 2017. godinu, koje je podnio načelnik Policijske postaje Vrbovec Ivica Jurčević. U svom izvješću Jurčević je naglasio kako je u protekloj godini evidentirano 128 kaznenih djela na području Vrbovca, 23 posto više nego u 2016. godini. – Na ovom području nema težih kaznenih djela, a u 2017. godini evidentirali smo 41 prekršaj protiv javnog reda i mira, što je 17 posto više. U prekršaje ubrajamo i zlouporabu droga, takvih slučajeva je bilo 10 ili 26 posto više nego u 2016. godini – rekao je načelni PP Vrbovec.

Na području Vrbovcu u protekloj godini dogodilo se 85 prometnih nesreća, što je 37 posto više nego u prethodnom razdoblju. Jedna je prometna nesreća u protekloj godini bila s tragičnim ishodom, poginule su dvije osobe. Policija je evidentirala i 39 nesreća s ozlijeđenim osobama, a 37 s materijalnom štetom.  Službenici su kažnjavali:  prekoračenje dozvoljene brzine (poduzeto 2012 mjera u vidu novčanih kazni ili prijava); vožnju pod utjecajem alkohola s preko 1,5 promila (62 poduzete mjere); vožnju bez sigurnosnog pojasa (454 mjere); korištenje mobitela u vožnji (151 mjera); upravljanje vozilom bez vozačke dozvole (58 mjere); upravljanje vozilom pod zabranom (33 mjere); neregistrirano vozilo (389 mjera). Ukupno su službenici poduzeli 4527 mjera (novčane kazne ili prijave).

U raspravi nakon izvješća, vijećnici su se uglavnom osvrnuli na probleme u prometu i prevenciju nasilja među mladima, tražeći veću prisutnost policijskih službenika na terenu. Načelnik PP Vrbovec naglasio je kako zbog preraspodjele radnih mjesta Vrbovec više nema kvartovskog policajca, ali je izrazio spremnost za češćim obilascima terena i nekih mjesta koji su vijećnici istaknuli kao rizična ili problematična.

 

Damir FašaićNa jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, iz redova oporbe, za drugog je potpredsjednika Gradskog vijeća izabran HDZ-ov vijećnik Damir Fašaić. Podsjećamo, nedavno je ostavku na tu dužnost podnio nezavisni vijećnik Hrvoje Herček. 

Usvojena  je Odluka o nerazvrstanim cestama, prema kojoj investitor koji tijekom radova uništiti 50 posto kolnika, mora popraviti cijeli kolnik.

Na sjednici su također usvojene i izmjene Odluke o sudjelovanju roditelja u pokriću troškova Dječjeg vrtića Vrbovec, kojima se roditelji s područja Vrbovca koji imaju troje ili više djece smještenih u predškolske ustanove, a nisu svi smješteni u Dječjem vrtiću Vrbovec, isto oslobađaju plaćanja usluge za treće ili svako daljnje dijete pri Dječjem vrtiću Vrbovec.

 

Izmijenjen je i Pravilnik Dječjeg vrtića Vrbovec, kojim se regulira procedura upisa i ispisa djece. Najvažnija je novost da će djeca koja su na listi čekanja, na osnovu toga u sljedećoj upisnoj godini dobiti dodatne bodove. Uz to, prema novom pravilniku, roditelji su prije ispisa djeteta dužni podmiriti sva dugovanja prema Dječjem vrtiću. Prema Planu upisa za pedagošku godinu ispisuje se 57 djece starije skupine, međutim DV Vrbovec ne može primit toliko nove djece jer u vrtić stižu zahtjevi za upis djece različitih dobnih skupina. U jaslice će primiti 17 djece, u vrtić 10, a ovisno o tome kakvih će zahtjeva najviše stići oformit će  i dodatnu grupu.

Na kraju sjednice, izvješće o radu Organizacijske jedinice sakupljanje i deponiranje komunalnog otpada Komunalca Vrbovec, tijekom 2017.  godine podnio je direktor tvrtke Mato Jelić. Izvješće o radu Razvojne agencije Grada Vrbovca podnijela je v.d. ravnateljica agencije Sanja Lazić Wardell.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime