Sjednica Predsjedništva i Nadzornog odbora VZG-a Vrbovec u Poljani

0
Komunalac add

Predsjedništvo i Nadzorni odbor Vatrogasne zajednice Grada Vrbovca održao je sjednicu u vatrogasnom domu u Poljani pod predsjedanjem predsjednika VZG-a Vrbovec Slavka Povrlišeka. Od gostiju na sjednici bili su nazočni vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj, zamjenik Marko Belošević i predsjednik Mjesnog odbora Poljana Tomislav Marković. Sve nazočne je u ime domaćina pozdravio predsjednik DVD-a Poljana Ivan Martinčević.

Na sjednici je istaknuto da je VZG Vrbovec u 2022. godini imala uspješnu radnu godinu koja je sa svojim članovima sudjelovala na dislokacijama u gradovima: Vodice, Karlovac, Čazma i Hrvatska Kostajnica. Vrbovečki vatrogasci su sudjelovali na brojnim intervencijama: požari otvorenog prostora (livada, raslinja, šikara, smeća) 25, požar dimnjaka 12, klasičnih požara objekata 6, zbrinjavanja životinja 3, ispiranje i ispumpavanja na otvorenome 7, spašavanje u prometu i ostale tehničke intervencije 6, ostalih požara (strojevi, el. stupa i ormara, auta, silosa i sl.) 11, tehničke intervencije na objektu 3, poplava – uklanjanje zapreka 2 itd.

Posebna briga se vodila o osposobljavanju i usavršavanju vatrogasaca u 2022. godini. Shodno navedenome ispite za vatrogasnog dočasnika je položilo 38 vatrogasaca, za vatrogasca I. klase 56, dočasnika I. klase 14, rukovoditelja s hidrauličnom dizalicom 9, specijalnost za zaštitu dišnih organa 20, specijalnost za tehničke intervencije 10. Sveukupno je na osposobljavanju i usavršavanju bilo 147 vatrogasaca VZG-a Vrbovec.

Prijedlog Plana i programa rada VZG-a Vrbovec za 2023. godinu se temelji na: redovnom školovanju i provođenju seminara za sva vatrogasna zvanja i specijalnosti, redovnom održavanju i registraciji svih vatrogasnih vozila, popuni DVD-ova vatrogasnom opremom, organizaciji vatrogasnih natjecanja djece, mladeži i odraslih, organizaciji 1. dječje vatrogasne olimpijade, suradnji s dječjim vrtićima i školama – Dan otvorenih vrata, preventivnim aktivnostima, kao i aktivnostima vezane za mjesec svibanj, održavanju i organizaciji vatrogasnih vježbi na nivou VZG-a Vrbovec i uključivanju svih društava, praćenju napretka i postignuća na području vatrogastva, sudjelovanja u životu i radu društvene zajednice te biti od pomoći i koristi građanima grada Vrbovca i okolice, te na poduzimanju svih drugih aktivnosti na jačanju vatrogasne zaštite. U Financijskom planu za 2023. godinu predviđeni su prihodi i rashodi u iznosu od 1.825,000,00 kuna ili 242.351,85 eura. Sva izvješća su bila jednoglasno prihvaćena koja će se prezentirati na izvještajnoj skupštini VZG-a Vrbovec početkom iduće godine.

Poslije završene sjednice u organizaciji Mjesnog odbora Poljana i DVD-a Poljana za sve nazočne bio je organiziran prigodni domjenak koji je protekao u ozračju nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana. Suradnja mjesnog odbora i vatrogasaca u Poljani je pozitivan primjer sinergije aktivnosti na jačanju društvenog i javnog života u seoskim sredinama i na opću dobrobit svih stanovnika Poljane.

Zdenko Brezarić

 

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime