Sjednica Gradskog vijeća prekinuta nakon 6 sati rasprave

0
Komunalac add

Sinoć su se nakon dužeg vremena u Gradskoj vijećnici sastali vijećnici međutim, sjednica je nakon 6 sati rasprave prekinuta nešto prije ponoći.

Na samom početku sjednice, prije aktualnog sata, povela se rasprava o dnevnom redu. Vijećnik HDZ-a Damir Tomljenović uputio je nekoliko prigovora, istaknuvši kako je previše točaka zbog čega je nemoguće o svim temama kvalitetno raspravljati. Također je rekao kako je neuobičajeno to što vijećnici nisu primili mišljenje Odbora za dodjelu nagrada i priznanja vezano uz prijedlog nagrada Grada Vrbovca.

Imamo i situaciju pod točkom Izvješće o radu i poslovanju za 2019. godinu, da o radu uprave izvještava predsjednica Upravnog vijeća Razvojne agencije Grada Vrbovca. To su dva različita tijela i mislim da to nije prihvatljivo – rekao je Tomljenović.

Predsjednik vrbovečkog Gradskog vijeća Hrvoje Herček pojasnio je kako je sjednica nešto opširnija jer je zbog zakonskog roka tek sada moguće dobiti izvješća o radu institucija i ustanova s područja Grada Vrbovca. – Tražio sam da izvješća sada budu predstavljena kako se ne bi dogodilo da tek na kraju ove godine dobijemo izvještaj o poslovanju neke ustanove za 2019. godinu. Neke točke traže hitnost i morale su biti uvrštene. Slažem se da će vijeće biti opsežno, ali malo smo se odmarali kod kuće pa vjerujem da ćemo izdržati. Odbor za dojdelu nagrada i priznanja sastao se u četvrtak te ću vas o mišljenju odbora kao izvjestitelj informirati pod točkom 11 Donošenje Zaključka o dodjeli nagrada i priznanja Grada Vrbovca – zaključio je Herček.

Vijećnici su izglasali 7 točaka dnevnog reda od ukupno 17.

Izvješće o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira te druge prekršajne problematike na području Vrbovca u 2019. godini podnio je načelnik Policijske postaje Vrbovec Ivica Jurčević.

Na pitanja vijećnika o jurnjavi u noćnim satima na području Vrbovca, načelnik Jurčević odgovorio je kako policija po tom pitanju provodi brojne mjere, među kojima je i akcija Alkohol i brzina, koja se provodi u dane vikenda i to na najrizičnijim prometnicama.

Izvješća o radu i poslovanju za 2019. godinu podnijeli su i predstavnici Dječjeg vrtića Vrbovec, Razvojne agencije Grada Vrbovca, Pučkog otvorenog učilišta, Narodne knjižnice te I. i II. OŠ Vrbovec.

Pregled protekle godine vijećnicima su predstavili i čelni ljudi Turističke zajednice Grada Vrbovca, Vatrogasne zajednice, Gradske zajednice športskih udruga te Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec.

Na sjednici je izglasan i Godišnji provedbeni plan unapređenja zaštite od požara za područje Grada Vrbovca za 2020. godinu te Plan operativne provedbe programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Grad Vrbovec u 2020. godini.

Pročelnica Upravnog odjela za financije i gospodarstvo  Ljiljana Petanjek podnijela je Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Vrbovca za 2019. godinu.U izvještajnom razdoblju prihodi proračuna iznose 55.855.035,51 kuna i neznatno su manji u odnosu na isto razdoblje u prethodnoj godini te su ostvareni s 85% u odnosu na plan za 2019. godinu – izvijestila je pročelnica Petanjek te dodala kako u strukturi prihoda, prihodi poslovanja iznose 55.558.357,50 kuna.

Ostvareni neto prihodi gradskog proračuna (bez proračunskih korisnika) u 2019. godini iznosili su 49.675.219 kuna i za 5% su veći u odnosu na isto razdoblje u prethodnoj godini, te su ostvareni s 84% od plana za 2019. godnu.

S druge strane bruto rashodi (s proračunskim korisnicima) u izvještajnom razdoblju iznose 53.801.475 kuna, za 6% su veći u odnosu na prethodnu godine i 84% su izvršeni od plana. Rashodi poslovanja iznose 39.976.044, odnosno 90% od plana te 8% više nego prethodne godine, a rashodi za nabavu nefinancijske imovine 13.825.431 Kn, 69% od plana i neznatno manje nego prethodne godine.  – Neto rashodi proračuna Grada (bez rashoda proračunskih korisnika koji se financiraju iz vlastitih prihoda) iznose 48.200.342 kuna, 14% više nego u prethodnoj godini, te 84% od plana – rekla je Petanjek.

Nastavak sjednice zakazan je za utorak, 9. lipnja 2020. godine s početkom u 18:30 sati.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime