Sjećanje na Rabuzina

0
Komunalac add

Izaslanstvo Grada Vrbovca položilo je cvijeće i zapalilo svijeće na grobu Ivana Rabuzina       (1921.-2008.) počasnog građanina Grada Vrbovca.

Komemoracija je održana u povodu 11. obljetnice smrti velikana hrvatske i svjetske naivne umjetnosti na Mjesnom groblju Oštrice nedaleko rodnog sela Ključa kod Novog Marofa.

Grad Vrbovec i na ovaj način izražava zahvalnost i štovanje velikom umjetniku Rabuzinu i njegovu ogromnom doprinosu likovnom životu grada koji je 2006. proglašen počasnim građaninom Grada Vrbovca.

Ivan Rabuzin sudjelovao je na Vrbovečkim likovnim susretima i svojim je ugledom dovodio mnoga poznata likovna imena u Vrbovec. Pitomi vrbovečki pejzaži bili su mu stalna inspiracija u njegovu stvaralaštvu.

Ivan Rabuzin slikar životne radosti, slikao je zagorske brege, cvijeće, oblake i sunce. Imao je preko 200 samostalnih izložbi u zemlji i svijetu. O njemu je snimljeno 10 dokumentarnih filmova te napisano 13 opsežnih monografija. U dalekom Japanu oslikao je dva velika kazališna zastora.

 

(Dragan Vicković)

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime