Sjećanje na Nevenku Topalušić

0
Komunalac add

U nedjelju i sinoć obilježena je 5. godišnica smrti narednice HV i 100-postotnog ratnog vojnog invalida Nevenke Topalušić, koja je sahranjena na vrbovečkog gradskom groblju. Na njenom su grobu kao i pred spomen-obilježjem Hrvatska kocka zapaljene svijeće, a potom je služena sveta misa zadušnica u vrbovečkoj Crkvi Svetog Vida.

Obilježavanju pete godišnjice smrti u Vrbovcu nazočili su Nevenkina djeca Dubravko, Željko, Ana i Marija te suprug Branko s članovima svojih obitelji, zatim ratni suborci iz 51. samostalne bojne Vrbovec i 2. gardijske brigade „Gromovi“ te pripadnici braniteljskih udruga, Hrvatskog časničkog zbor Vrbovec na čelu s predsjednikom Brankom Gačkom, predstavnici vrbovečke HVIDR-e, „Crnih mambi“ i Zajednice udruga Hrvatskog časničkog zbora. U komemoraciji su sudjelovali i predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja, državni tajnik Ivan Vukić i pomoćnik ministra Dinko Tandara te zamjenik gradonačelnika Ivica Strnščak, kao pripadnik 51. samostalne bojne i suborac pokojne Nevenke tijekom 1991. i 1992. godine.

Nakon paljenja svijeća ispred grobnice Nevenke Topalušić, zapaljene su svijeće i pripadnicima 51. bojne, Dubravku Smolecu i Damiru Rubenčiću, koji su u okviru završnih operacija za oslobađanje Zapadne Slavonije „Orkan 91“, poginuli u Subockoj, 28. prosinca 1991. godine.

Podsjetimo, pokojna Nevenka bila je medicinska sestra i od prvih dana pripadnica 51. Samostalne boje Vrbovec, kasnije pripadnica II. gardijske brigade „ Gromovi“. U akciji „Una „ teško je ranjena, kao i njezin sin Dubravko te je provela skoro 20 godina u invalidskim kolicima. Na današnji dan prije pet godina preminula je za vrijeme braniteljskih prosvjeda “Sto posto za Hrvatsku” u Savskoj ulici u Zagrebu. Taj trg ispred Ministarstva branitelja danas nosi njeno ime.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime