Sjećanje na Mirjanu Sačer Bobanac

0
Komunalac add

Udruga za promicanje kulture i umjetnosti Štagalj iz Kostanja (općina Dubrava) proteklog je vikenda organizirala program sjećanja na Mirjanu Sačer Bobanac, pjesnikinju i utemeljiteljicu spomenute udruge koja je preminula početkom ove godine.

U sklopu prigodnog programa nastupili su brojni umjetnici, glazbenici, pjesnici i drugi prijatelji Štaglja. U glazbenom dijelu sudjelovali su: Kvartet Rucner, Arijana Gigliani Philipp i Bruno Philipp, Đorđe Manojlović, Ivan Solarić te trio: Dražen Franulović (arapska lutnja), Emil Gabrić (viola) i Kamenko Ćulap (udaraljke). Članice Ružinog kruga iz Vrbovca govorile su pjesme iz Mirjanine zbirke “Mijenjanje krajolika”.

S. Emilija Šimić oprostila se svojom pjesmom „U spomen Mirjani Bobanac“ koju je pročitala Jasenka Jonjić. Pjesme su čitale i Zrinka Supek te Ljiljana Lipovac, učenice iz OŠ Dubrava Nina Krivanek i Katja Vacenovski. U Štaglju su svoje likovne radove izložili: Josip Boltižar, Mladen Kefelja, Zoran Jambrešić i kipar Mate Turić. Zoran Jambrešić je prikazao veoma nadahnut video-uradak o pjesnikinji Mirjani. Na dvorištu su nastupili članovi KUD-a “Stari Graničar“ iz Cirkvene. Nazočne su bile i članice Udruge žena liječenih od raka dojke “Sv. Margareta” iz Dubrave.

Pripremljena je bila i izložba slika te videoprojekcija kratkih filmova. Udruga Štagalj dodijelila je Mirjani Sačer Bobanac (posthumno) priznanje “Lice prijatelja” koje je primio Davorin Supek (autor je Josip Boltižar). Moderator ovog događaja bio je vrbovečki novinar, publicist i prijatelj pokojne Mirjane, Dragan Vicković.

(Dragan Vicković)

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime