Sjećanje na Josipa Pankretića

0
Komunalac add

U Vrbovcu se danas obilježava 25. godišnjica smrti saborskog zastupnika, čelnika HSS-a i narodnog tribuna Josipa „Jože“ Pankretića. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca na njegovom grobu u Dijanešu. Polaganju su prisustvovali članovi obitelji pokojnog Josipa Pankretića, predsjednik HSS-a Krešo Beljak, predsjednik vrbovečkog HSS-a Marko Belošević, članovi HSS-a, prijatelji, Turopoljski bandijeri i članovi DVD-a Gaj.

Nakon polaganja vijenaca održana je misa zadušnica u župnoj crkvi Sv. Vida u Vrbovcu. Od 17 sati u vrbovečkom restoranu Marija održat će se prigodni program uz dodjelu priznanja „Josip Pankretić“. Manifestaciju „Dan s Jožom“ organizira Županijska organizacija HSS-a u suradnji s Gradskom organizacijom HSS-a Vrbovec.

Podsjetimo, Josip Pankretić rođen je u Gaju 1933. godine, a u borbu za hrvatskog seljaka i običnog čovjeka uključio se još šezdesetih godina prošlog stoljeća te je svoju borbu nastavio i nakon osamostaljenja Hrvatske. Poznat je po svojim iznimno karizmatičnim i iskrenim nastupima na kajkavskom dijalektu.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime