Sjećanje na Josipa Pankretića

0
Komunalac add

U Vrbovcu je danas obilježena 23. godišnjica smrti saborskog zastupnika, čelnika HSS-a i narodnog tribuna Josipa Pankretića. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca na njegovom grobu u Dijanešu. Polaganju su prisustvovali: predsjednik HSS-a Krešo Beljak, zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, članovi županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke, Gradske organizacije HSS-a Vrbovec, obitelj pokojnog Josipa Pankretića te ostali gosti.

Danas smo obilježili 23. godišnjicu kako nas je napustio naš tribun Josip Joža Pankretić. Njegova borba za malog čovjeka, da se svaki glas čuje nam je osobito potrebna danas u ovim teškim vremenima, ali zajedništvom i vjerom jednih u druge prebrodit ćemo i to – poručio je predsjednik Gradske organizacije HSS-a Vrbovec Marko Belošević.

Nakon polaganja vijenaca održana je misa zadušnica u župnoj crkvi Sv. Vida u Vrbovcu. Zbog epidemiološke situacije ove je godine tradicionlano obilježavanje „Dana s Jožom“ proteklo bez prigodnog programa u gradskoj vijećnici.

Podsjetimo, Josip Pankretić rođen je u Gaju 1933. godine, a u borbu za hrvatskog seljaka i običnog čovjeka uključio se još šezdesetih godina prošlog stoljeća te je svoju borbu nastavio i nakon osamostaljenja Hrvatske. Poznat je po svojim iznimno karizmatičnim i iskrenim nastupima na kajkavskom dijalektu.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime