Sjećanje na heroinu Domovinskog rata Nevenku Topalušić

0
Komunalac add

U Vrbovcu je u petak obilježena 7. godišnjica smrti narednice Hrvatske vojske i stopostotnog ratnog vojnog invalida Nevenke Topalušić. Na njenom grobu na vrbovečkom gradskom groblju i kod spomenika Hrvatska kocka, položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Sveta misa zadušnica služena je u vrbovečkoj župnoj crkvi.

Komemoraciji su prisustvovali Nevenkin suprug Branko, djeca Dubravko, Željko i Ana te njihove obitelji. Udruga branitelja II. gardijske brigade „Gromovi“ i pukovnik Danko Bevanda, zatim delegacija vrbovečkih udruga proizašlih iz Domovinskog rata na čelu s Hrvatskim časničkim zborom. U ime grada Vrbovca na komemoraciji je bio zamjenik gradonačelnika Marko Belošević,  zatim brigadir u miru Branko Gačak, ratni zapovjednik 51. Samostalne bojne te predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Vrbovec Marijan Plahutar i članovi Zbora.

Nevenka Topalušić rođena je 1954. godine u Gradecu. Bila je braniteljica Domovinskog rata i medicinska sestra u 51. Samostalnoj bojni Vrbovec, a poslije i pripadnica II. gardijske brigade „Gromovi“. Teško je ranjena u akciji Una 1995. godine, zbog čega je ostatak života provela u invalidskim kolicima.

Preminula je prije sedam godina, 22. listopada 2014. godine za vrijeme braniteljskih prosvjeda u Savskoj ulici u Zagrebu. Trg ispred Ministarstva branitelja danas nosi njeno ime.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime