Sinergija uspješnog rada DVD-a i MO Peskovec

0
Komunalac add

Sinergija uspješnog rada DVD-a i MO Peskovec postala je konstanta raznolikog društvenog života malog naselja u gradu Vrbovcu koja se potvrdila i u 2022. godini. Upravo se to moglo čuti na izvještajnoj Skupštini DVD-a Peskovec. U vatrogasnom domu u Peskovcu na vatrogasnoj skupštini bila su prisutna 24 od 36 članova.

Predsjednik DVD-a Siniša Jagatić je iznio Izvješće o radu u 2022. godini. – Upravni i nadzorni odbor se sastao 9 puta. Na tim sastancima vodili smo brigu o ostvarivanju naših planova koje smo predvidjeli početkom prošle godine. Sudjelovali smo na sastancima Predsjedništva i Zapovjedništva VZG-a Vrbovec. Naši članovi su sudjelovali u obilježavanju blagdana sv. Florijana. Bili smo nazočni na svečanoj proslavi 140. obljetnici DVD-a Vrbovec te na skupštinskim sjednicama prijateljskih društava.

Cijelu godinu smo radili na uređenju okoliša te postavili perilicu i doradili kuhinju u domu. Održali smo 4. po redu Gulašijadu u sklopu koje smo organizirali i malonogometni turnir 3 na 3, dječju olimpijadu te uspješnu zabavu. Zajedno smo s MO Peskovec i s DVD-om Lonjica sudjelovali na41. turističko-kulinarskoj manifestaciji Kaj su jeli naši. Također smo u suradnji s MO Peskovec organizirali dodjelu darova za sv. Nikolu. Ovim putem se zahvaljujemo gradonačelniku Denisu Kralju na potpori koju Grad Vrbovec pruža našem Društvu kao i Zagrebačkoj županiji na pribavljenoj vatrogasnoj opremi – istaknuo je Jagatić.

Zapovjednik Ivan Jagatić je u svojem izvješću istaknuo da je društvo sudjelovalo na 9 intervencija i to 4 puta na požarima objekata, 4 požara otvorenog prostora i jednom kod pranja ceste. – Sudjelovali smo na vatrogasnoj vježbi u sklopu VZG-a Vrbovca. Osiguravali smo međunarodnu biciklističku utrku Cro Race. Vršili smo kontrolu hidrantske mreže u Peskovcu. Organiziran je prijevoz 17 cisterni vode. Provedene su aktivnosti na održavanju vozila i opreme, uređenje prostorija i okoliša oko vatrogasnog doma, Peskovečkog botaničkog vrta. dječjeg i nogometnog igrališta. Prošle godine su naša 4 člana položili za vatrogasca I. klase te za dočasnike. Izvršena je popuna vatrogasne opreme koju smo nabavili sredstvima Zagrebačke županije – istaknuo je.

Blagajničko izvješće podnio je blagajnik Denis Bencarić koji je naveo da su prihodi u 2022. godini iznosili 69.570,00 kuna, a rashodi 53.654,00 kuna. U ime Nadzornog odbora izvješće je podnio Nikola Lisičak.

Plan rada za 2023. godinu predstavio je predsjednik Siniša Jagatić. – Održavanje postojeće opreme, vozila i prostorija te uređenje okoliša oko doma. Uređenje interijera, postavljanje letvica, nabavka materijala za stolove i popravak krova na vatrogasnom domu. Krovište nam prokišnjava pa je sanacija istog postao prioritet našeg postupanja gdje ćemo morati zatražiti pomoć i od Grada Vrbovca i Zagrebačke županije. Nabava kombi vozila nam isto predstavlja jedan od prioritetnih ciljeva u narednom razdoblju kao i obrazovanje i školovanje članova Društva te organizacija Dana otvorenih vrata, sudjelovanje u pokaznoj vatrogasnoj vježbi u suradnji s VZG-om Vrbovec kao i obilježavanje blagdana sv. Florijana. U planu je zajedno s MO Peskovec organizirati 5. gulašijadu i obilježavanje sv. Nikole za najmlađe stanovnike Peskovca – naglasio je. Skupštinari su jednoglasno prihvatili sva izvješća koja su bila prezentirana.

Vatrogasna priznanja članovima DVD-a Peskovec podijelili su Siniša Jagatić i Marijan Krznar. Za 20 godina rada priznanje je primio Marko Nevolić, a za 40 godina vatrogasnog staža Mladen Jagatić.

Pozdravne govore održali su vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj, zapovjednik VZG-a Vrbovec Kristijan Košak, predstavnici DVD-ova: Brčevec, Celine, Gaj, Lovrečka Varoš, Pirakovec, PIK Vrbovec, Poljana, Poljanski Lug, Vrbovec i Žunci koji su pohvalili svekolike aktivnosti peskovečkog vatrogasnog društva, čestitali nagrađenima te zaželjeli da što prije izvrše popravak krovišta i nabavku vatrogasnog vozila. Marijan Krznar je posebno naglasio izvrsnu suradnju peskovečkih vatrogasaca s MO Peskovec koja može biti primjer kako se može selo ujediniti za boljitak svih žitelja. – Krenite u realizaciju svojih planova, pokucajte na mnoga vrata od Grada do Županije jer bez toga će se teško oživotvoriti vaša nastojanja. Vjerujem da ćete na kraju sve uspješni privesti kraju. Do sada ste se uvijek dokazali da ste uvijek bili spremni na odricanja i žrtvu da se te izrasli u respektabilno vatrogasno društvo u GZV-a Vrbovec – poručio je Krznar.

Vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj je istaknuo da politika nema mjesto u vatrogastvu jer je to prije svega humani i plemeniti poziv. – Peskovec je mjesto u kojem caruje sloga i zajedništvo, koji je poznat po svojoj kulinarskoj manifestaciji gulašijadi, fašniku i održavanju tradicionalnih narodnih običaja. Posebno je razvijena suradnja između DVD-a i MO Peskovec koja je usmjerena u interesu svih stanovnika. Stoga ni Grad Vrbovec ne može ostati imun na vaše aktivnosti i potrebe za koje se zalažete – istaknuo je Kralj.

Dakako, uspješnom radu DVD-a i MO Peskovec doprinose i peskovečke vatrogastkinje koje nisu toliko eksponirane u javnosti. Međutim, one su svojim odricanjem, požrtvovnošću, vještinama i znanjem važan čimbenik uspješnosti djelovanja DVD-a i kreacije društvenog života u Peskovcu. Poslije završene Skupštine druženje gostiju i članova DVD-a Peskovca je bilo nastavljeno uz domjenak i glazbeni sastav eks Kondori gdje nije nedostajao ni ples, srdačno ozračje i gostoljubivost domaćina.

Na Skupštini su bili nazočni sljedeći gosti: gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj, zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice grada Vrbovca Marijan Krznar, predstavnici DVD-ova Brčevec, Celine, Gaj, Lonjica, Lovrečka Varoš, Luka, Pirakovec, PIK Vrbovec, Poljana, Poljanski Lug, Vrbovec, Tkalec i Žunci, tvrtke HRT Šarić i predsjednik MO Peskovec Marko Nevolić. Radnim predsjedništvom predsjedavao je Marijo Pavečić u društvu Darija, Ivana i Nikole Bencarića.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime