Što s Nerezinama?

0
Komunalac add

Vrbovečki HSS i SDP jučer su organizirali tiskovnu konferenciju na temu gradskog odmarališta u Nerezinama za koje je trenutno u tijeku javni poziv za traženje investitora.

Poručuju kako nakon 52 godine vrbovečka djeca više neće ljetovati u gradskom odmaralištu, a za zatvaranje krive gradonačelnika Vladimira Bregovića te su zatražili sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća na temu upravljanja odmaralištem. 

Generacije Vrbovčana vezane su uz Nerezine. Svi smo svjesni da situacija u Gradskom odmaralištu nije bajna. Nitko ne traži da se od gradskog odmarališta napravi ustanova sa pet zvjezdica, ali ovakvo ponašanje prema gradskoj imovini uvreda je za sve Vrbovčane – poručio je predsjednik vrbovečkog SDP-a Denis Kralj.

Predsjednik vrbovečkog HSS-a Dejan Jaić ističe kako je svake godine iz proračuna Grada Vrbovca investirano više od 200 tisuća kuna što danas iznosi preko 2 milijuna kuna sredstava poreznih obveznika odnosno građana grada Vrbovca. HSS i SDP dalje navode kako je gradska uprava tek krajem ožujka krenula u traženje zainteresiranih ponuditelja za gospodarenje odmaralištem. Javni poziv objavljen je u Jutarnjem listu 24. travnja ove godine, te poručuju da se problem odmarališta trebao riješiti još prošle jeseni, odmah nakon što je lanjska sezona završila, a ne dva mjeseca prije početka nove sezone. Kad se tome još doda da je prošle godine Grad Vrbovec u gradsko odmaralište uloženo 300 tisuća kuna kako bi se osigurali minimalni tehnički uvjeti u odmaralištu i dobila uporabna dozvola potez gradskih vlasti je još nejasniji i ne može se protumačiti drugačije nego kao nebriga prema vlastitoj imovini i građanima, poručuju iz HSS-a.

Gradonačelnik Vladimir Bregović poslao je priopćenje za javnost reagirajući na navode HSS-a i SDP-a.

U svom priopćenju gradonačelnik ističe da nema nikakve veze sa tzv. razglednicom iz Nerezina koju su građani ovih dana primili u svoje poštanske sandučiće. Protiv autora, kako ga on naziva”sramnog” pisma Denisa Kralja i Dejana Jaića gradonačelnik će pokrenuti kazneni postupak zbog uznemiravanja javnosti te iznošenja lažnih informacija. Gradonačelnik napominje kako su svi postupci gradske uprave u potpunosti u skladu sa zakonom i nalazom državne revizije.

HSS i SDP nisu podržali proračun za ovu godinu, navodi Bregović, a samim time ni Program škole plivanja koju će grad ove godine za stotinu djece sufinancirati u Puntiželi u Istri.

Natječaj za ustupanje upravljanja našim objektima u Nerezinama je u tijeku. Nadamo se da ćemo dobiti kvalitetne ponude, sačuvati vlasništvo i osigurati ulaganja u naše objekte, te u idućim godinama osigurati provođenje škole plivanja u Nerezinama u puno primjerenijim uvjetima – kaže gradonačelnik, te zaključuje kako je SDP prošle godine napadao provođenje programa škole plivanja u Nerezinama, ne štedeći pritom ni svoje članove koji su sudjelovali u radu udruge Uzor koja je bila zadužena za upravljanje odmaralištem. 

Na ovo su priopćenje reagirali predsjednik vrbovečkog SDP-a Denis Kralj i HSS-a Dejan Jaić koji ističu kako su razglednice satirične i duhovite, a nasmijale su cijeli Vrbovec govoreći o jednoj tužnoj i tegobnoj situaciji s gradskim odmaralištem.

U vrijeme dok se drugima na teret stavljaju puno ozbiljnije kaznene prijave za kriminal i pljačku, ova zbog pisanja duhovitih razglednica se upravo čini smiješnom, poručuju iz HSS-a i SDP-a i dodaju kako gradonačelniku žele sreću u odbacivanju ozbiljnih kaznenih prijava koje su podignute protiv njega. 

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime