Seoska žena Zagrebačke županije – natječaj otvoren do kraja mjeseca

0
Komunalac add

U Zagrebačkoj županiji je do kraja kolovoza otvoren natječaj za najuzorniju seosku ženu za 2018. godinu. U tekstu natječaja stoji kako su žene s ruralnih područja vrijedne, uporne i snalažljive, uspješno savladavaju brojne obveze i vješto igraju nekoliko uloga istovremeno. One su aktivne poljoprivrednice i poduzetnice. Angažirane su gotovo 24 sata na gospodarstvu i u obitelji, a uspijevaju odvojiti i pokoji trenutak za sebe baveći se onim što ih opušta i veseli. Ipak, uloga seoske žene nedovoljno je cijenjena i priznata te njihov doprinos cjelokupnom društvu uglavnom prolazi nezapaženo. Zagrebačka županija ovim projektom želi skrenuti pozornost čitavom društvu koliko seoske žene zapravo doprinose i kolika je njihova uloga u održavanju i oživljavanju ruralnih područja.

Prve tri izabrane uzorne seoske žene na županijskom izboru, bit će ujedno i predstavnice Zagrebačke županije na državnom Izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu za 2018. godinu, koji će se ove godine održati 21. listopada u gradu Zagrebu. Zagrebačka županija će nagraditi izabranu najuzorniju seosku ženu za Zagrebačku županiju i njezine dvije pratilje novčanim nagradama.

Prijava mora sadržavati: ime i prezime kandidatkinje, adresu stalnog boravka, kontakt podatke, datum i godinu rođenja, bračno stanje, broj djece, zanimanje, državljanstvo i kratak životopis, a više o natječaju može se saznati ovdje.

Diljem svijeta svake se godine obilježava 15. listopad kao Svjetski dan seoske žene, od 2000. godine se taj značajan datum obilježava i u Republici Hrvatskoj, a projekt je započeo upravo u Zagrebačkoj županiji.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime