Senzacionalna pobjeda Rakovca nad Kurilovcem

0
Komunalac add

ČETVRFINALE KUPA NS ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

 RAKOVEC – KURILOVEC 6:5 11 M (1 : 1)

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja 80.

Sudac: Matija Spudić (Ivanić-Grad) 7. Pomoćnici: Marko Vuković i Bruno Geller (oba iz Svetog Ivana Zeline).

Delegat: Andrija Korenika (Vrbovec).

STRIJELCI: 1:0 Kušec (32 autogol), 1:1 Resler (82).

Jedanaesterci. Krezo obrana, 0:1 Resler, 1:1 Baček, 1:2 Selman, 2:2 Jurić, 2:3 Završki, 3:3 Grgoić, 3:4 Župetić, 4:4 Krvarić, Radoš obrana, 5:4 Novoselec, 5:5 Šarić, 6:5 Brlečić, Grdenić obrana.

RAKOVEC: M. Jurić 9, Pavlović 7, (od 50. Štefinovec 7), Kožar 7, (od 54. Gudić 7), Jaić 7,5, Brlečić 7,5, Baček 7,5, Novoselec 7,5, L. Radotović 7, (od 68. Jendriš -), Krvarić 7,5, Grgoić 7, Krezo 7.

TRENER: Željko Radotović 7,5.

KURILOVEC: Halilić 6,5, Grdenić 7, Musa 7, (od 60. Čačić 6,5), Alili 7, (od 46. Selman 6,5), Milatović 6,5, (od 46. Resler 7), Bolješić 6,5, Kušec 6,5, (od 56. Radoš 6,5,), Krnjić 6,5, (od 46. Šarić 7), Završki 7, Knežić 6,5, Župetić 6,5.

TRENER: Senad Harambašić 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Mijo Jurić.

Rakovec je ispisao jednu od najblistavijih stranica svoje klupske povijesti jer se pobjedom protiv trećeligaša Kurilovca plasirao među 4 najbolje momčadi kup natjecanja Nogometnog saveza Zagrebačke županije. Naime, prije početka kup natjecanja u jesen 2021. godine nitko u Rakovcu nije mogao niti zamisliti da će se naći u polufinalu županijskog kupa. Netko bi rekao da je Rakovec „čudna momčad“. I dok u županijskom kupu pruža izvrsne igre, s druge strane nad glavom mu visi Damoklov mač u borbi za „goli život“ u 1. ŽNL Istok.

Kurilovec je od prvog trenutka zagospodario terenom, nametnuo svoj stil igre i igrao napadački nogomet dok je Rakovec bio prisiljen na obranu i na brze kontranapade. Prvu veliku gostujuću šansu imalo je Alili u 4. minuti koji je s glavom tukao s 6 m, ali je njegov udarac obranio vratar Jurić čime je najavio svoju najbolju utakmicu života. Na dodavanje Župetića u 7. minuti Knežićev udarac završava s 10-tak m iznad domaće vratnice. U 10. minuti Milatović je s 10 m pogodio domaću vratnicu. Izvrstan slobodan udarac Muse u 18. minuti iz slobodnog udarca s 25 m Jurić krajnjim naporom skreće u korner.

Musa je okušao ponovo udarac u 24. minuti s 20-tak m koji je završio sigurno u Jurićevem naručju. Rakovec je imao 100 % priliku u 26. minuti. Domaći kapetan Grgoić je probio po desnoj strani i loptu Leonu Radotoviću, ali je njegov udarac s 10 m odlično obranio Halilić. Župetić je u 29. minuti šutirao s 14 m, ali se Jurić nije dao iznenaditi. Po desnoj strani u 33. minuti probio je Musa i potom snažno tukao, ali je lopta završio pored desne vratnice. Alili je snažno pucao u 38. minuti s 12 m, ali Jurić ponovo bilježi veliku obranu. Veliku šansu imao je Milatović u 42. minuti, ali je njegov šut s 7 m Jurić izvanredno obranio. Rakovec je preživio prvo poluvrijeme ponajviše zahvaljujući bravuroznim obranama Mije Jurića i uz dozu sportske sreće.

I kada se očekivalo da će trećeligaš Kurilovec s novim izmjenama konačno svoju kvalitetu pretočiti u rezultatsku prednost, a i zbog same činjenice da su igrači Rakovca puno slabije kondicijski spremni od gostiju to se nije desilo. Iako je Kurilovec i dalje imao konstantni pritisak, domaćin je poveo u 54. minuti. Jaić je ubacio dubinsku loptu koju je nespretno glavom zahvatio Kušec i pogodio vlastitu mrežu. U 65. minuti Resler silovito tuče, ali se Jurić još jednom istaknuo golmanskom intervencijom.

Grgoić je u 75. minuti prodor po lijevom boku završio udarcem u gostujući blok i lopta je završila u korneru. U 76. minuti Grgoić je izveo korner s lijeve strane, a udarac Kreze brani Halilić. Grdenić je u 78. minuti probio po mesnom boku i centrirao, a Župetić šutira glavom s 5 m pored desne vratnice. Udarac Župetića u 80. minuti s 10 m završio je još jednom velikom Jurićevom obranom. Kurilovec je nakon serije udaraca konačno izjednačio u 82. minuti. Resler je primio loptu na 10-tak m i potom preciznim udarcem neobranjivo pogodio u lijevi donji kut. Međutim, to je kod domaćih igrača i navijača izazvalo negodovanje jer su protestirali da je Resler igrao rukom kod primanja lopte. Grdenić je u 88. minuti silovito tukao s 12 m iznad domaćih vrata pa je utakmica u regularnim dijelu završila rezultatom 1:1.

U pucanju jedanaesteraca, koji su uvijek rulet, bili su precizniji igrači Rakovca i slavili rezultatom 6:5. Mijo Jurić bio je istinski junak utakmice jer je u regularnom dijelu bio takoreći nesavladiv, obranio dva jedanaesterca i pri tome je jedan zabio. Senzacionalna i zaslužena pobjeda šestoligaša Rakovca nad trećeligašem Kurilovcem. Rakovčani su se plasirali u polufinale NS Zagrebačke županije te još jednom pokazali da u kup natjecanju ne pobjeđuju uvijek favoriti.

Nogometaši Rakovca su eto tako ponovili povijesni klupski kup rezultat iz 2016. godine kada su se isto tako plasirali među 4 najbolje ekipe NS Zagrebačke županije. I tada je u četvrfinalu Rakovec, ali pod trenerskom palicom Željka Majcena,27. travnja 2016. igrao protiv Udarnika iz Kurilovca koji je tada bio član 4. nogometne lige. Tadašnja utakmica između Rakovca i Udarnika je završila rezultatom 3:0.

 

Zdenko Brezarić

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime