Sedmu godinu zaredom sufinanciranje škole plivanja u Nerezinama

0
Komunalac add

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj i gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek te načelnici općina Preseka, Dubrava i Konjščina danas su s direktorom poduzeća Gradski objekti Vrbovec Markom Dubravcem potpisali ugovore o sufinanciranju 50 posto iznosa škole plivanja u Nerezinama. Načelnici općina Farkaševac i Rakovec nisu prisustvovali današnjem potpisivanju, ali će ugovore za sufinanciranje škole plivanja potpisati naknadno. Potpisivanju su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Vrbovca Marko Belošević, ravnateljica OŠ Marije Jurić Zagorke Edina Operta i ravnateljica Dječjeg vrtića Vrbovec Petra Prelog.

Ove godine obilježava se 60. obljetnica od prvog ljetovanja Vrbovčana u odmaralištu u Nerezinama, istaknuo je na početku potpisivanja direktor Gradskih objekata Marko Dubravec. – Hvala vam što se i ove godine spremno odazvali na suradnju i potpisali ugovore o sufinanciranju škole plivanja za učenike vaših gradova i općina. I ove godine za sezonu se spremamo s istom postavom, jer da se izrazim u sportskom žargonu, ekipa koja pobjeđuje se ne mijenja. Nadam se da će se djeca i ove godine dobro zabaviti u našem odmaralištu i vratiti se doma puni dojmova i lijepih uspomena – rekao je Dubravec.

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj naglasio je kako je već sedam godina prošlo otkako je Grad ponovno pokrenuo odlazak djece u Nerezine te zahvalio svima na suradnji i potpori.  – Vaša potpora nikada nije bila upitna i hvala načelnicima još jednom, ponavljam ovo je naše zajedničko odmaralište, u njemu su ljetovala djeca iz cijelog našeg kraja i drago mi je da nova djeca nastavljaju tu tradiciju. Hvala i gradu Zlataru što je već petu godinu s nama, a drago mi je da smo ove godine dobili pojačanje iz Zagorja i djecu iz Konjščine koja prvi put dolaze kod nas u Nerezine. Hvala našem vrtiću i školama, vjerujem da će ova sezona biti uspješna kao i ostale dosad – zaključio je gradonačelnik Kralj.

Ove se godine prvi put u sufinanciranje škole plivanja uključila općina Konjščina u Krapinsko-zagorskoj županiji. Incijativu je pohvalila načelnica općine Anita Krok. – Mislim da se radi o jednoj lijepoj suradnji i vidim da imate puno iskustva u radu s djecom. Znamo da si danas ne može svatko priuštiti ljetovanje, a djeci u toj dobi su takva iskustva zaista važna. Javio nam se jako velik broj roditelja koji će iskoristiti ovu ponudu i poslati djecu u Nerezine, što nas je oduševilo i nadamo se da ćemo ovu suradnju nastaviti i dalje – poručila je načelnica Krok.

Grad Zlatar svoje učenike u Nerezine šalje već petu godinu zaredom, naglasila je gradonačelnica Jasenka Auguštan-Pentek. – Slavimo obljetnicu naše suradnje i drago mi je da smo i ove godine omogućili učenicima naših trećih razreda odlazak na školu plivanja. Djeca, roditelji i njihovi učitelji oduševljeni su s ovim programom. Osim što djeca zaista nauče plivati, tu su i brojne aktivnosti te djeca imaju ispunjene i vesele dane za povoljnu cijenu. Nadam se da će naša suradnja slaviti i veće obljetnice – poručila je gradonačelnica Zlatara.

Načelnik Općine Preseka Martin Martić naglasio je kako općina od samog početka sudjeluje u ovom projektu. – Drago mi je da možemo sudjelovati i da naša djeca imaju priliku doživjeti to krasno ljetovanje, naučiti plivati, zabaviti se i družiti, govorim iz svoga iskustva – naglasio je načelnik Martić.

Ispred općine Dubrava ugovor je potpisala Ines Idžanović. – Zahvaljujem se u ime načelnika općine Tomislava Okroše na ovoj lijepoj suradnji, rado se sjećam i mog boravka u Nerezinama i školi plivanja i zaista je to jedno jako lijepo iskustvo – rekla je Idžanović.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vrbovec Petra Prelog naglasila je da se ove godine za ljetovanje u Nerezinama prijavio rekordan broj vrtićke djece. – Već 49 godina naš vrtić sa svojom djecom odlazi u Nerezine, a ove godine na ljetovanje dolazi 75 djece. U Nerezinama je našoj djeci zaista lijepo i nadam se da ćemo surađivati i dalje – rekla je Prelog.

Ravnateljica OŠ Marije Jurić Zagorke Edina Operta izrazila je zadovoljstvo što se djeci i ove godine omogućuje škola plivanja. – Prije svega drago mi je da odmaralište slavi 60 godina jer znamo da je tu bilo i teških vremena, drago mi je da su djeca i dalje prioritet odmarališta. Za djecu to ima brojne prednosti, osim učenja plivanja, tu su i druge sportske aktivnosti, ali i nova poznanstva i druženja te za mnoge učenike i prvo odvajanje od roditelja. Mi ravnatelji naših osnovnih škola zahvalni smo što podupirete ovakve programe i želimo vam još puno velikih obljetnica – rekla je Operta.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime