Sedam novih slučajeva COVID-19, deset osoba izliječeno

0
Komunalac add

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do četvrtka, 20.08.2020. do 11:00 sati evidentirane su 333 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o sedam osoba više, a deset osoba je izliječeno. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 78 slučajeva. Do sada su ukupno izliječene 244 osobe, a 11 ih je preminulo.

Napominjemo kako se podaci koji se svakodnevno objavljuju u isto vrijeme odnose na podatke zaprimljene od strane županijskog Zavoda do 11 sati, dok Nacionalni stožer objavljuje podatke dobivene do 14 sati. Iz toga proizlazi razlika u brojevima.

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije ima 8 ispostava na svom području koje su vidljive niže u tablici. Svaka ispostava obrađuje podatke za grad sjedište ispostave i okolne općine. Grad Sveta Nedelja jedini je grad koji nema svoju ispostavu, već se podaci obrađuju u Ispostavi Samobor.

Broj oboljelih prema ISPOSTAVAMA Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

Napominjemo brojevi u tablici se odnose na ispostave Zavoda koji obrađuju podatke ZA GRAD I OKOLNE OPĆINE!

*promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer za potvrđene slučajeve – po dva nova slučaja u ispostavama Jastrebarsko, Velika Gorica i Zaprešić te jedan novi slučaj u Ispostavi Samobor

*promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer za izliječene slučajeve – devet izliječenih osoba u Ispostavi Velika Gorica, jedna izliječena osoba u Ispostavi Samobor s područja Svete Nedelje

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Sljedeće informacije bit će objavljene u petak, 21.08.2020. oko 11:00 sati na web stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr čim ih zaprimimo od strane Županijskog zavoda za javno zdravstvo.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime