SDP Vrbovec: Zašto nitko ne prazni kontejnere s biootpadom?

0
Komunalac add

Gradska organizacija SDP-a Vrbovec poslala je priopćenje za javnost u kojem se pitaju zašto kontejnere s biootpadom u centru Vrbovca nitko ne prazni?
 

Kako je moguće da smeđe kontejnere za biootpad u koje stanovnici centra Vrbovca bacaju ostatke hrane već dva mjeseca nitko nije ispraznio? – pita se predsjednik vrbovečkog SDP-a Denis Kralj te navodi da su kontejneri puni kuhinjskog otpada ostavljeni na vrelini ljetnog sunca, a nitko se iz vrbovečkog komunalnog poduzeća od kraja lipnja nije sjetio isprazniti ih.
Nadalje stoji kako umjesto njih kontejner posjećuju muhe i ostale životinjice koje su se tamo namnožile, a stanovnici centra Vrbovca ponovno biootpad bacaju s ostalim smećem jer se rijetko tko još usudi podići poklopac kontejnera i izložiti smradu ostataka hrane.
SDP-ovci smatraju kako je odvoz komunalnog otpada doživio pravi fijasko u Vrbovcu. I to sve nakon što je povećana cijena odvoza s 50 na 75 kuna mjesečno, a u svom priopćenju navode da se prvo gradonačelnik Vladimir Bregović i direktor Komunalca Dražen Sudinec nisu mogli dogovoriti oko broja odvoza smeća. Komunalno poduzeće već je bilo podijelilo knjižicu s novim rasporedom odvoza na adrese svih Vrbovčana da bi zatim Gradonačelnik stopirao njihovu odluku. Od svega Vrbovčanima je ostala samo knjižica koja više ne vrijedi i čije štampanje smo svi mi platili. Trošak koji se mogao izbjeći samo da su čelni čovjek grada i Komunalca sjeli za isti stol prije nego što su krenuli s trošenjem našeg novca – ističu SDP-ovci.

U cijeloj zbrci na biootopad su zaboravili i danas se zato centrom grada širi smrad. Zaboravili su i na vreće za plastiku i plastičnu ambalažu koje su prije skoro četiri mjeseca podijeljene građanima i koje Komunalac još uvijek ne odvozi. Najtragičnije od svega je što se smrdljivi kontejneri nalaze niti sto metara od gradonačelnikove kuće. Čovjek bi očekivao da će očistiti barem ispred svog praga, ali ni to se ne događa – izjavio Kralj i dodao kako je do najveće vrbovečke turističko-kulinarske manifestacije 'Kaj su jeli naši stari' ostalo je manje od dva tjedna te kako se nada da će se netko u međuvremenu sjetiti maknuti taj smrad iz centra grada.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime