Vrbovčanka Sanja Tarandek predstavila se domaćoj publici

0

Warning: Undefined variable $string in /home/radiovrb/public_html/wp-content/themes/RadioVrbovecThemev2/functions.php on line 38
Komunalac add

Izložba slikarskih radova pod nazivom “Snovi na rubu živčanog slona” autorice Sanje Tarandek otvorena je sinoć u prostoru udruge Artoratorij (Ulica Matije Gupca 3). Riječ je o slikama nastalim u razdoblju od 2015. do 2016. godine tehnikom akrila na platnu.

Prilikom jučerašnjeg otvorenja, autorica izložbe naglasila je kako su radovi nastali u vremenu između studiranja, stažiranja i majčinstva. – Ovi radovi zapravo predstavljaju jedan unutarnji svijet – pad, bol, gubitak i samoizlječenje upravo kroz to stvaranje i nastajanje u slikarskom mediju. Tu je došlo do problema s mojom izlagačkom aktivnošću te me to spriječilo u daljnjem nastavku rada. Voljela bih kroz izlaganje radova pokrenuti novi ciklus, na neki način izaći iz „comfort“ zone. Također, nadam se da će nekog drugog inspirirati možda na sličan korak – rekla je autorica.

Voditeljica udruge koja je domaćin izložbe, Verena Jakuš istaknula je da je ovo Sanjina prva samostalna izložba. – Čast nam je što smo upravo mi ti koji možemo pokazati radove koji su, izgleda, predugo bili zatvoreni u sobi. Autorica je ovaj ciklus stvarala neko vrijeme, a svakako je i zanimljiv sam naziv izložbe – poručila je Jakuš te zahvalila okupljenima na dolasku.

Građani mogu pogledati izložbu do 23. travnja 2022. godine uz prethodnu najavu.

Inače, Sanja Tarandek rođena je 1985. godine u Zagrebu. Opću gimnaziju u Vrbovcu završila je 2003. godine. Diplomirala je slikarstvo u klasi prof. Damira Sokića na Akademiji likovnih umjetnosti na Nastavničkom odsjeku 2011. godine u Zagrebu. Sudjelovala je na nekoliko skupnih izložbi i umjetničkih kolonija te je vodila likovne radionice u Križevcima. Trenutno radi kao učiteljica likovne kulture u Osnovnoj školi Gradec. Živi i djeluje u Vrbovcu.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime