Sanacija cesta na području Vrbovca

0
Komunalac add

Krajem travnja počela je sanacija cesta na području Vrbovca financirana iz Fonda solidarnosti Europske unije. Radovi su za sada obuhvatili ulice –  Ivana Kukuljevića, Ladislava Kiša, Štefe Iskre Kršnjavi, Ivana Mažuranića, Baltazara Patačića, Matije Uradina, Vukotinovićevu, Tite Brezovačkog, Zleninsku, Ljudevita Gaja, Ive Lole Ribara i Valentinovu ulicu. Radove je danas obišao vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj u društvu zamjenika Marka Beloševića.

Navedene ulice zatvorene su za promet u vrijeme radova, u vremenskom periodu od 10 dana. Rok se zbog loših vremenskih uvjeta može i produžiti. – Radi se puno i radi se brzo. Rok za završetak radova je 1. srpanj ove godine. Kako se sanacija cesta trenutno odvija i na području susjednih gradova i općina vlada opća nestašica asfalta i kamena. Nadam se da će izvođači uspjeti osigurati potrebne količine za vrbovečke ceste i da ćemo ovaj projekt uspješno privesti kraju – izjavio je gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj prilikom obilaska radova.

Uz ove radove koje izvodi grad na području Vrbovca svoje ceste sanira i Županijska uprava za ceste pa se tako trenutno radi na Konaku, radovi u Dijanešu i Krkaču su završeni, a trebala bi se sanirati i dionica od vrbovečkog kina pa sve do groblja.

Velika sanacija cesta koja se trenutno odvija na velikom području Sisačko Moslavačke, Zagrebačke i Krapinsko Zagorske županije ima i svoju lošu stranu. Kako sve mora biti završeno do 1. srpnja svi raspoloživi resursi, ljudski i materijalni, trenutno su angažirani na tom velikom poslu. To je nažalost povećalo cijenu radova, ali i usporilo radove na drugim projektima, pa tako i sanaciju cesta oštećenih prilikom gradnje vodovoda i kanalizacije. Mi smo tu nemoćni i ne možemo si pomoći. Možemo samo zamoliti naše građane koji čekaju sanaciju cesta zbog tih radova za više strpljenja. Ponavljam, mi nemamo nikakve instrumente kojima bismo primorali izvođače da rade na kanalizaciji ili vodovodu jer svi trenutno rade na sanaciji cesta – poručio je gradonačelnik Kralj.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime