Šampion 17. izložbe vrbovečkih vina Stjepan Crneković

0
Komunalac add

Ovaj vikend Vrbovec raznolikim i bogatim programom slavi svoj Dan grada, Župe, I. osnovne škole i obrtnika.

Danas su svoj doprinos proslavi dali i naši vinogradari, organizacijom već 17. Izložbe vina vrbovečkog kraja, koja je u podne održana u obnovljenom vinskom domu. Otvorio ju je gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj.

Dodijeljeno je 11 zlatnih, 29 srebrnih i 27 brončanih diploma te 6 priznanja, dok je 22 uzorka na ovogodišnjem ocjenjivanju odbačeno.

Podsjetimo, ovogodišnji dobitnici najsjajnijih odličja su Stjepan Crneković s četiri (rajnski rizling, graševina, neubuger i kraljevina), Josip Gašparić iz Đurđevca s dva zlata (chardonnay i traminac), a po jedno zlato dobili su Mario Periša iz Iloka (chardonnay), Josip Zlatar (graševina), Marko Kluković (graševina), Zvonko Vuljanković (mješavina bijela) i Antun Korenika (graševina).

Ujedno, najbolje ocijenjeno vrbovečko vino, rajnski rizling Stjepana Crnekovića, ove je godine proglašeno za „gradonačelnikovo vino“, koje je slavodobitnik ceremonijalno potočio gradonačelniku i gostima izložbe.

Uz slastan zalogaj i degustaciju vrbovečkih vina te uz zvuke tamburice sastava Svita, društvo se nastavilo zabavljati u svom vinskom  domu.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime