Samostrel: Kristalni globusi ostaju u Dubravi!

0
Komunalac add

Malo je tko i sumnjao da će ovogodišnji veliki i mali kristalni globusi u samostrelu završiti igdje, osim u vitrinama sestre i brata Valentine i Domagoja Pereglina u Dubravi. Uz zlatne medalje i ova dva velika priznanja osvojili su kao pobjednici finala Svjetskog kupa u samostrelu za ovu godinu, koje je u subotu pucano upravo u njihovoj Dubravi!

Superiornost u disciplini Field Valentina i Domagoj dokazali su još u petak u kvalifikacijskim borbama, kada su u konkurenciji natjecatelja iz Austrije, Bugarske, Češke, Mađarske, Rusije, Turkmenistana i Švicarske ostvarili najbolje rezultate; Valentina 292, a Domagoj 294 krugova, i time izborili plasmane u poluzavršnicu.

Plasman u finale Valentina je ostvarila pobijedivši Ruskinju Lolitu Kočetovu, a u finalu i reprezentativnu kolegicu Mihaelu Oborovečki (SD Veliko Trgovišće). Broncu je osvojila Ruskinja Lolita Kočetova.
Medalje i mali zlatni globus pobjednici podijelio je Pero Stojnić, predsjednik Svjetske samostrelske unije.

Kod muškaraca prvi je plasman u finale ostvario Domagoj Pereglin, nakon što je s 4-0 nadvisio klupskog kolegu Olivera Morfadina, dok je u drugom polufinalu Rus Artem Popov sa 6-0 pobijedio Josipa Novosela. U finalu je Domagoj Pereglin sa 6-2 pobijedio Popova. U borbi za broncu Josip Novosel, član (SD “Strijelac” iz Kušljeva Sela) je s 5-1 pobijedio Olivera Morfadina iz Dubrave 1094. Odličja i pobjednički mali globus uručio je načelnik općine Dubrava i predsjednik Organizacijskog odbora ovog velikog sportskog događaja Tomislav Okroša.

Dok su u Dubravi podijeljene medalje i mali globusi, oni veliki uručeni su na svečanom završnom na banketu u hotelu u Ivanić Gradu.
Finalni dan obilovao je zabavnim, kulturnim i sportskim sadržajima, a finale je uveličao velik broj uzvanika i gostiju. Bili su tako, ovdje naši olimpijci Filip Ude, Branko Gorša i Josip Glasnović.

Dubrava je tri dana tako bila centar svjetskog samostrela, za što se dostojno pripremila i opravdala organizatorsko povjerenje. Zadovoljstvo i komplimente organizatorima nije štedio niti predsjednik HOO Zlatko Mateša:
-Čestitam svima koji su sudjelovali u organizaciji ove velike priredbe u mjestu sa samo pet tisuća stanovnika. Zaista me veseli što i male sredine mogu prirediti ovako velike događaje. Dokaz je to da se i najveće svjetske športske priredbe ne moraju organizirati samo u velikim centrima – rekao je.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime